Aceste briose facute cu afine si braza ricotta sunt perfecte pentru gustare sau pentru micul dejun. Sunt garta in doar 30 de minute iar briosele ramase pot fi pastrate in congelator.
Preparare: 10 minute / Total: 30 minute / Portii: 12 (1 briosa pe portie)
Nutritie
PE PORTIE: 126
kcal, 4 g proteine ,; 4 g grasimi (grasimi saturate 1.3g); carbohidrati 17g (2
g fibre alimentare); 185 mg sodiu.
Ingrediente
Spray de
ulei de masline
120 g (¾
cup) faina integrala “care creste singura”
115 g (¾
cup) faina alba “care creste singura”
1 cup zahar
din Stevia Rebaudiana pentru gatit (sau Xilitol “Sly”)
125 g (1
cup) affine proaspete sau congelate
1 ou (50g)
60 g margarina
light, topita si racita
1 l ingurita
extract de vanilie
100 g branza ricotta low-fat
200 ml lapte low-fat
Instructiuni
1. Se preincalzeste cuptorul la 170°C
(cu ventilatie fortata). Se tapeteaza o tava pentru 12 briose x 80 ml cu
“cosulete” de hartie. Se stropesc
cosuletele de hartie cu spray de ulei de masline.
2. Se amesteca intr-un castron mare cele doua tipuri de faina cu
indulcitorul. Se adauga afinele, si se amesteca pentru a se distribui uniform.
Intr-un vas separat se amesteca oul cu margarina, vanilie, brnza ricota si
lapte. Se adauga in castronul cu faina si se amesteca pana se omogenizeaza.
3. Se distribuie amestecul in cele 12 forme ale tavii pentru briose. Se
coace timp de 20 minute, sau pana cand s-au copt (se testeaza cu o scobitoare)
si s-au rumenit. Se lasa sa se raceasca in tava pana cand pot fi scoase fara a
se rupe. Se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet, asezate pe un
gratar mentalic
Sfaturi
1. “Faina care creste singura”, “Self rising flour”, sau “faina cu
autocrestere” se gaseste si in supermarketurile din Romania. Daca totusi nu o
aveti la indemana, o puteti prepara extrem de simplu:
Se amesteca:
110 g faina alba
obisnuita
3 g praf de copt
putina sare
Multiplicati cantitatea dupa necesitati .
2. Daca folositi afine congelate, NU le decongelati inainte de folosire.
No comments:
Post a Comment