Friday 5 March 2021

BRIOSE CU AFINE SI RICOTTA

 Aceste briose facute cu afine si braza ricotta sunt perfecte pentru gustare sau pentru micul dejun. Sunt garta in doar 30 de minute iar briosele ramase pot fi pastrate in congelator.


Preparare: 10 minute / Total: 30 minute / Portii: 12 (1 briosa pe portie)

Nutritie

PE PORTIE: 126 kcal, 4 g proteine ,; 4 g grasimi (grasimi saturate 1.3g); carbohidrati 17g (2 g  fibre alimentare); 185 mg sodiu.


Ingrediente

Spray de ulei de masline

120 g (¾ cup) faina integrala “care creste singura”

115 g (¾ cup) faina alba “care creste singura”

1 cup zahar din Stevia Rebaudiana pentru gatit (sau Xilitol “Sly”)

125 g (1 cup) affine proaspete sau congelate

1 ou (50g)

60 g margarina light, topita si racita

1 l ingurita extract de vanilie

100 g branza ricotta low-fat

200 ml lapte low-fat

Instructiuni

1. Se preincalzeste cuptorul la 170°C (cu ventilatie fortata). Se tapeteaza o tava pentru 12 briose x 80 ml cu “cosulete” de hartie. Se stropesc cosuletele de hartie cu spray de ulei de masline.

2. Se amesteca intr-un castron mare cele doua tipuri de faina cu indulcitorul. Se adauga afinele, si se amesteca pentru a se distribui uniform. Intr-un vas separat se amesteca oul cu margarina, vanilie, brnza ricota si lapte. Se adauga in castronul cu faina si se amesteca pana se omogenizeaza.

3. Se distribuie amestecul in cele 12 forme ale tavii pentru briose. Se coace timp de 20 minute, sau pana cand s-au copt (se testeaza cu o scobitoare) si s-au rumenit. Se lasa sa se raceasca in tava pana cand pot fi scoase fara a se rupe. Se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet, asezate pe un gratar mentalic  

Sfaturi

1. “Faina care creste singura”, “Self rising flour”, sau “faina cu autocrestere” se gaseste si in supermarketurile din Romania. Daca totusi nu o aveti la indemana, o puteti prepara extrem de simplu:

Se amesteca:

110 g faina alba obisnuita

3 g praf de copt

putina sare

Multiplicati cantitatea dupa necesitati .

2. Daca folositi afine congelate, NU le decongelati inainte de folosire.


No comments:

Post a Comment