Aceste cuiburi pufoase din aluat foietaj, umplute cu legume caramelizate par a fi desprinse dintr-un taram magic.
Preparare: 10 minute + 30 minute racire / Total: 50 minute / Portii: 4
Nutritie
PE PORTIE: 256
kcal, 7 g proteine; 10.5 g grasimi (grasimi saturate 3.8g); carbohidrati 34g (4
g fibre alimentare); 517 mg sodiu.
Ingrediente
2 lingurite de ulei de masline
extravirgin
2 bulbi de
fenel, feliati foarte subtite. Frunzulitele se pun deoparte pentru décor.
2 catei de
usturoi zdrobiti
2 linguri de zahar brun
1 lingura de otet balsamic
1 foaie de
aluat foetaj
8 masline Kalamata, fara sambure,
taiate in fumatati sau sferturi
4 fileuri de anchoa, scurse de ulei si taiate pe lungime in fasii
subtiri
1 ou (50 g),
batut
30 g branza de capra sau ricotta
low-fat
Instructiuni
1. Se incinge uleiul la foc mediu intr-o tigaie antiaderenta. Se adauca
feniculul si usturoiul zdrobit. Se apesteca pentru a se acoperi cu ulei. Se
reduce temperatura la mic si se gateste pentru 20 minute, amestecand din cand
in cand, pana cand feniculul este foarte moale. Se adauga zaharul si otetul
balsamic. Se creste temeratura la mediu-mare. Si se gateste pentru inca 5-10
minute, sau pana cand zaherul incepe sa se caramelizeze. Se transfeta pe o
farfurie intinsa mare si se lasa sa se raceasca timp de 30 minute.
2. Intre timp, se incinge cuptorul la 210°C (cu ventilate fortata). Se
tapeteaza cu hartie de copt o tava pentru cuptor. Se taie foaia de aluat in 4
patrate egale. Dupa ce umplutura s-a racit, se distribuie intre cele 4 patrate,
avand grija sa se lase o bordura de 1-2 cm. Se aseaza deasupra masline tocate
si fileuri de anchoa. Se pensuleaza marginile cu ou batut. Se pliaza marginile peste umplutura, astel incat
sa se formeze un fel de cuiburi. Se pensuleaza foetajul din nou cu ou si se
coace timp de 15 minute.
3. Se presara cu branza de capra sfaramata se coace in continuare pentru inca 5 minute, sau pana
cand foetajul s-a rumenut. Se presara cu frunze de fenicul si se serveste..
Sfaturi
1. Tartele se pot pastra in frigider,asezate intr-un singur strat intr-un container
etans, tim de max. 3 zile.
2. Se reincalzesc in cuptorul incins la 180 °C, timp de 10 minute.
No comments:
Post a Comment