Wednesday, 24 March 2021

SALATA CU COUSCOUS, PUI SI FENICUL

 Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa.


Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 475 kcal, 41 g proteine, 12.6 g grasimi (2.4 g grasimi saturate), 45 g carbohidrati, 7 g fibre, 612  mg sodiu

Ingrediente

 250g fileuri din piept de poui, fara piele si degresate

 Spray de ului de masline pentru gatit

 Piper negru proaspat macinat

 75g (½ cana) mazare congelata

 100g Cous Cous

 125g naut din conserva, clatit si scurs

 50g (2 cani)  de ameste de Frunze pentru salata

 ½ bulb de fenicul, feliat subtire (cu o mandolina)

Dressing

 scul si coaja rasa de la ½ de lamaie

 1 lingurita de mustar cu boabe

 3 lingurite de ulei de masline extravirgin

Instructiuni

1. Se incinge o tigaie gril la foc mediu. Se unge pieptul de pui cu spray de ulei de masline si se asezoneaza cu piper. Si se gateste in tigaia incinsa timp 3 minute pe fiecare parte. Se transfera pe o farfurie si se acopera lejer cu folie de aluminiu.

2. Se oparaesc boabele de mazare timp de 2 minute. Se strecoara si se clatesc in apa rece pentru a stopa procesul de gatire.

3. Intre timp se gateste couscousul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se lasa sa se raceasca tim de 5 minute..

4. Se taie pieptul de pui in fasii subtiri si se adauga intr-un bol pentru salata impreuna cu mazarea, frunzele de salata si fenicul. Se amesteca.

5. Pentru dressing, seamesteca sucul si coaja de lamaie cu mustar, ulei si piper. Se adauag dressingul peste salata si se serveste




No comments:

Post a Comment