Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa.
Preparare: 10 minutes / Timp pentru
gatit: 10 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 475 kcal, 41 g proteine, 12.6 g grasimi (2.4 g
grasimi saturate), 45 g carbohidrati, 7 g fibre, 612 mg sodiu
Ingrediente
250g fileuri
din piept de poui, fara piele si degresate
Spray de ului de masline pentru gatit
Piper negru proaspat macinat
75g (½ cana) mazare congelata
100g Cous Cous
125g naut din conserva, clatit si scurs
50g
(2 cani) de ameste de Frunze pentru
salata
½
bulb de fenicul, feliat subtire (cu o mandolina)
Dressing
scul si coaja rasa de la ½ de lamaie
1 lingurita de mustar cu boabe
3 lingurite de ulei de masline extravirgin
Instructiuni
1. Se incinge o tigaie gril la foc mediu. Se unge pieptul de pui cu
spray de ulei de masline si se asezoneaza cu piper. Si se gateste in tigaia incinsa timp 3 minute pe
fiecare parte. Se transfera pe o farfurie si se acopera lejer cu folie de
aluminiu.
2. Se oparaesc boabele de mazare
timp de 2 minute. Se strecoara si se clatesc in apa rece pentru a stopa
procesul de gatire.
3. Intre timp se gateste couscousul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se
lasa sa se raceasca tim de 5 minute..
4. Se taie pieptul de pui in fasii subtiri si se adauga intr-un bol pentru
salata impreuna cu mazarea, frunzele de salata si fenicul. Se amesteca.
5. Pentru dressing, seamesteca sucul si coaja de lamaie cu mustar, ulei si piper. Se adauag dressingul peste salata si se serveste
No comments:
Post a Comment