Un dulce de poveste, a carui origine este disputata intre bucatraia franceza (Tarte au citron) si cea engleza (Lemon Pie)
Preparare: 20 minute + 15 congelare + 45 min rqcire / Timp pentru gatit: 1 ora si 10 minute / Portii: 12
Nutritie
PE PORTIE
(variant cu zahar): 140 kcal, 4 g proteine, 5.1 g grasimi (2.2 g grasimi
saturate), 20 g carbohidrati, 1 g fibre, 140 mg sodiu
PE PORTIE
(variant cu inlocuitor pentru zahar): 108 kcal, 4 g proteine, 5.1 g grasimi (2.2
g grasimi saturate), 11 g carbohidrati, 1 g fibre, 140 mg sodiu
Ingrediente
Spray de ulei de masline pentru gatit
1 foaie
de aluat fraged pentru tarte
faina pentru presarat
Umplutura
300g smantana extra-light (10 % grasime)
110g (½ cana) zahar cu granulatie fina sau
inlocuitor de zahar granulat
5 x
50g oua
coaja de la o lamiae, rasa fin
125ml (½ cana) suc de lamiae, proaspat stors
150g inghetata de vanilie (optional)
Icing sugar, to serve (optional)
1. Se incinge cuptorul la 190 °C (cu ventilare vortata).Se unge cu spray de
ulei o forma pentru tarte cu diametrul de 22 cm. Se intinde goaia de aluat
pentru tarte cat sa acopere toata suprafate tavii si se aseaza in tava. Se
inteatpa baza tartei cu o furculita. Se aseaza deasupra o foaie de hartie de
copt, peste care se aseaza greutati pentru tarte sau orez (pentru a nu permite
tarteei sa se ridici de pe forma in timpul coacerii. Se pune in congelator
pentru 15 minute.
2. Se coace timp de 15 minute. Se indeparteaza greutatile si hartia de copt. Se reduce temperatura la 140°
C (cu ventilatie fortata).
3. Pentru umplutura se amesteca smantana cu zahar si oua pana se dizolva
tot zaharul. Se adauga coaja rasa si sucul de lamiae.
4. Se pune tarta la mijlocul cuptorului si se u,ple cu creama de lamiae. Se
coace timp de 30-40 minute, sau pana cand umplutura s-a stabilizat. Se scoate din cuptor si se lasa sa se
raceasca timp de 30 minute. Se pudreaza cu zahr pudra si se serveste (optional)
cu inghetata de vanilie.
Sfaturi
Se poate pastra in frigider, pana la 3 zile, intr-un ambalaj etans.
No comments:
Post a Comment