Suculenta, frageda si somptuasa … asa cum ii sade bine unei fripturi de vita.
Preparare: 10 minutes + 15 min marinare
/ Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 451 kcal, 41 g proteine, 14.4 g grasimi (4.2 g
grasimi saturate), 35 g carbohidrati, 8 g fibre, 98 mg sodiu.
Ingrediente
1 lingura de miere
2 catei de usturoi, zdrobiti
2 lingurite de Frunze de rozmarin,
tocate marunt
o “ciupitura” de fulgi de chilly (optional)
2 lingurite
de ulei de masline extravirgin
coaja rasa si sucul de la o lamiae
2 bucati de cca 100g fiecare de pulpa
de vita, fara grasime.
2 lingurite
de otet balsamic
1 lingurita de suc de lamiae proaspat stors (aditioanal)
1 lingura de Frunze de patrunjel tocate
Piper negru proaspat macinat
300g cartofi cartofi albi pentru fiert (din soiurile Carisma sau Nicola, daca gasiti)
taiati in bucati mari si gatiti in abur.
1 legatura de sparanghel, curatat de partea
lemnoasa si oparit (blanchat) sau gatit la abur.
150g fasole verde, curatra si oparita
(blanchata) sau gatita la abur
Instructiuni
1. Se amesteca intr-un castron mierea cu usturoi, rozmarin, fulgi de
chilli, ulei, coaja si suc de lamiae. Se adauga bucatile de carne si se acopera
cu marinada pe intreaga suprafata. Se lasa sa se marineze minim 15 minute (pana
la 4 ore, daca este timp).
2. Intr-un alt castron, mai mic, se amesteca otetul cu 1 lingurite de suc
de lamiae, 3 lingurite de frunze tocate de patrunjel si piper proaspat macinat.
3. Se incinge gratarul, sau o tigaie grill (preferabil de fonta). Se adauga
bucatile de carne si se gatesc cate 2 minute pe fiecare parte (pentru medium),
sau dupa gustul fiecaruia. Cand este gata, se transfera carnea pe o farfurie si
se acopera lejer cu folie de aluminiu. Se lasa sa se odihneasca 2 minute.
4. Se presara peste cartofi
frunze tocate de patrunjel si se transfera pe un platou pentru servit. Se
aseaza sparanghelul si fasolea verde intr-un bol si se adauga vinegreta cu
patrunjel. Se serveste carnea de
vita alaturi de carofi fierti si salata de sparanghel.
No comments:
Post a Comment