Monday 15 March 2021

PULPA DE VITA MARINATA IN MIERE SI ROZMARIN CU GARNITURA DE CARTOFI FIERTI SI SPARANGHEL

 Suculenta, frageda si somptuasa … asa cum ii sade bine unei fripturi de vita.


Preparare: 10 minutes + 15 min marinare / Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 451 kcal, 41 g proteine, 14.4 g grasimi (4.2 g grasimi saturate), 35 g carbohidrati, 8 g fibre, 98  mg sodiu.

Ingrediente

 1 lingura de miere

 2 catei de usturoi, zdrobiti

 2 lingurite de Frunze de rozmarin, tocate marunt

 o “ciupitura” de fulgi de chilly (optional)

 2 lingurite de ulei de masline extravirgin

 coaja rasa si sucul de la o lamiae

 2 bucati de cca 100g fiecare de pulpa de vita, fara grasime.

 2 lingurite de otet balsamic

 1 lingurita de suc de lamiae proaspat stors (aditioanal)

 1 lingura de Frunze de patrunjel tocate

 Piper negru proaspat macinat

 300g  cartofi cartofi albi pentru fiert  (din soiurile Carisma sau Nicola, daca gasiti) taiati in bucati mari si gatiti in abur.

 1 legatura de sparanghel, curatat de partea lemnoasa si oparit (blanchat) sau gatit la abur.

 150g fasole verde, curatra si oparita (blanchata) sau gatita la abur

Instructiuni

1. Se amesteca intr-un castron mierea cu usturoi, rozmarin, fulgi de chilli, ulei, coaja si suc de lamiae. Se adauga bucatile de carne si se acopera cu marinada pe intreaga suprafata. Se lasa sa se marineze minim 15 minute (pana la 4 ore, daca este timp).

2. Intr-un alt castron, mai mic, se amesteca otetul cu 1 lingurite de suc de lamiae, 3 lingurite de frunze tocate de patrunjel si piper proaspat macinat.

3. Se incinge gratarul, sau o tigaie grill (preferabil de fonta). Se adauga bucatile de carne si se gatesc cate 2 minute pe fiecare parte (pentru medium), sau dupa gustul fiecaruia. Cand este gata, se transfera carnea pe o farfurie si se acopera lejer cu folie de aluminiu. Se lasa sa se odihneasca 2 minute.

4. Se presara peste cartofi frunze tocate de patrunjel si se transfera pe un platou pentru servit. Se aseaza sparanghelul si fasolea verde intr-un bol si se adauga vinegreta cu patrunjel. Se serveste carnea de vita alaturi de carofi fierti si salata de sparanghel.


No comments:

Post a Comment