Curry-urile sunt, de-a dreptul, explozii de arome. Față de rețetele din bucătăria noastră tradițională vă vor părea multe condimente (inclusiv cantitativ), dar vă asigur că e bine să încercați măcar odată o astfel de rețetă.
Preparare: 10 minute / Total: 55 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 505
kcal, 36 g proteine, 13.9 g grasimi (5.3
g grasimi saturate), 54 g carbohidrati (9 g fibre alimentare), 101 mg sodiu.
Ingrediente
75 g (1⁄3 cana) orez basmati brun
1 lingurita
de ulei de masline
1 ceapa galbena, taiata in felii
subtiri
4 ciocanele
de pui, fara piele
1½
lingurita turmeric macinat
1 lingurita seminte de coriandru
macinate
1 lingurita seminte de chimion
macinate
1 cub de
supa de pui concentrata
250ml (1 cana) apa clocotita
125ml (½ cana) lapte de cocos
500g dovleac, curatat de coaja si taiat in
cumuri cu latura de app. 3 cm
150g pastai de mazare ţucără, curatata.
1 lngura de zahar brun
Frunze de coriandru, pentru servit.
Instructiuni
1. Se gateste orezul conform
instructiunilor de pe ambalaj. Se
scurge bine (daca a iesit prea apos) si s pune deoparte.
2. Intre timp, se inginge uleiul intr-o cratita (un vas din fonta ar fi
ideal), la foc mediu. Meanwhile,
heat oil in a large heavy-based saucepan over a medium heat. Se adauga ceapa si
se gateste amestacand frecvent, timp de 5 minute, sau pana cand ceapa s-a
inmuiat. Se adauga puiul, se mareste temperature, si se gateste, amestecand
frecfent si intorcand puiul pe tate partile, timp de 3-4 minute, sau pana cand
puiul s-a rumenit, Add onion. Se
adauga turmericul, coriandrul si chimionul si se gateste pentru inca 1 minut.
3. Se desface cubul de supa in 250 ml apa fierbinte si se atauga peste pui,
si se amesteca. Se reduce focul si se incirporeaza laptele de cocos. Se adauga
bucatile de dovleac, se creste focul la intensitate medie si se gatestepana
incepe sa fiarba. Se reduce focul si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 20
minute. Se indeparteaza capacul si se continua sa se gateasca inca 10 minute.
Se adauga pastaile de mazare si orezul fiert si se gateste inca 5 minute. Se
incorporeaza zaharul btun.
.4. Se imparte curry-ul in doua boluri, se presara cu frunze proaspete de coriandru si se serveste.
Sfaturi
1. Mazarea ţucără (sau mazarea dulce, mazarea de zahar (Zuckererse) sau
“sugar snap peas”) sunt acele pastai foarte plate. La maturitate, bobul este
dulce, de unde si denumirea.
No comments:
Post a Comment