Saturday 6 March 2021

CURRY DE PUI CU LAPTE DE COCOS SI TURMERIC

 Curry-urile sunt, de-a dreptul, explozii de arome. Față de rețetele din bucătăria noastră tradițională vă vor părea multe condimente (inclusiv cantitativ), dar vă asigur că e bine să încercați măcar odată o astfel de rețetă.

Preparare: 10 minute / Total: 55 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 505 kcal, 36 g proteine, 13.9 g grasimi  (5.3 g grasimi saturate), 54 g carbohidrati (9 g fibre alimentare), 101 mg sodiu.

Ingrediente

 75 g (1⁄3 cana) orez basmati brun

 1 lingurita de ulei de masline

 1 ceapa galbena, taiata in felii subtiri

 4 ciocanele de pui, fara piele

 1½ lingurita turmeric macinat

 1 lingurita seminte de coriandru macinate

 1 lingurita seminte de chimion macinate

 1 cub de supa de pui concentrata

 250ml (1 cana) apa clocotita

 125ml (½ cana) lapte de cocos

500g dovleac, curatat de coaja si taiat in cumuri cu latura de app. 3 cm

150g pastai de mazare ţucără, curatata.

1 lngura de zahar brun

Frunze de coriandru, pentru servit.

Instructiuni

1. Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge bine (daca a iesit prea apos) si s pune deoparte.

2. Intre timp, se inginge uleiul intr-o cratita (un vas din fonta ar fi ideal), la foc mediu.  Meanwhile, heat oil in a large heavy-based saucepan over a medium heat. Se adauga ceapa si se gateste amestacand frecvent, timp de 5 minute, sau pana cand ceapa s-a inmuiat. Se adauga puiul, se mareste temperature, si se gateste, amestecand frecfent si intorcand puiul pe tate partile, timp de 3-4 minute, sau pana cand puiul s-a rumenit, Add onion. Se adauga turmericul, coriandrul si chimionul si se gateste pentru inca 1 minut.

3. Se desface cubul de supa in 250 ml apa fierbinte si se atauga peste pui, si se amesteca. Se reduce focul si se incirporeaza laptele de cocos. Se adauga bucatile de dovleac, se creste focul la intensitate medie si se gatestepana incepe sa fiarba. Se reduce focul si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 20 minute. Se indeparteaza capacul si se continua sa se gateasca inca 10 minute. Se adauga pastaile de mazare si orezul fiert si se gateste inca 5 minute. Se incorporeaza zaharul btun.

.4. Se imparte curry-ul in doua boluri, se presara cu frunze proaspete de coriandru si se serveste. 

Sfaturi

1. Mazarea ţucără (sau mazarea dulce, mazarea de zahar (Zuckererse) sau “sugar snap peas”) sunt acele pastai foarte plate. La maturitate, bobul este dulce, de unde si denumirea.


No comments:

Post a Comment