“Swiss Roll” este un desert care consta tintr-un blat de pain-d’espagne rulat si umplut cu frisca, gem sau crema de unt. Originea nu se cunoaste, dar se spune ca ar proveni din Austria.
Preparare: 20 minutes + 30 min racire / Timp pentru gatit: 15 minute / Portii: 12
Nutritie
PE PORTIE: 127
kcal, 6 g proteine, 3.7 g grasimi (1.9 g grasimi saturate), 18 g carbohidrati,
0.5 g fibre, 45 mg sodiu.
Ingrediente
Spray de ulei de masline pentru gatit
Zahar pudra, pentru ornat
Cacao, pentru ornat
4 oua (cca 50g fiecare)
110g (½ cana) zahar fin (caster sugar)
40g (¼ cana) faina alba
2 linguru de cacao
Ricotta cream
300g branza ricotta, light
3 linguri
de sahar pudra, cernut prin sita
1 lingurita
extract de vanilie
20g
ciocolata neagra, rasa fin
Instructiuni
1. Se ininge cuptorul la 180°C (cu ventilatie fottata). Se unge cu spray de
ulei o tava de cca 30 x 25 x 2.5 cm (swiss roll tin). Se tapeteaza cu
hartie de coptSpray a 30 x 25cm Swiss roll tin with cooking spray. Line with
baking paper. Se intinde pe o suprafata plana. Se presara cu putin zahar farin
si cacao.
2. Se amesteca ouala si zaharul fin cu un mixer electric, timp de 7-8
minute, sau pana cand amestecul s-a ingrosat si s-a colorat uniform in ga;ben deschis.
Se cerne faina si praful de
cacao direct peste amestecul de oua. Se amesteca usor, cu o lingura metalica mare, doar cat sa se incorporeze
fina si cacaoa in mixtura de oua. Se toarna compozitia in tava pregatita si se
intinde pentru a acoperi toata suprafata ion timpul baterii oualor.
3 Se coace timp de 12 minute, sau pana cand sa copt (se incearca cu o
scobitoare). Se rastoarna blatul peste foaia de hartie de copt prafuita cu
sahar si cacao. Daca foaia care a fost in tava s-a lipit de blat, se indeparteaza
cu grija, sa nu se deterioreze blatul. Cat este calda, se ruleaza blatul cu
ajutorul hartiei de copt. Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se
raceasca timp de 30 minute.
4. Intre timp se prepara crema de ricotta. Se amesteca ricotta cu zaharul
pudra. Si vanilie. Se incorporeaza ciocolata rasa.
5. Se intinde blatul, cu grija pentru a nu se rupe. Se intinde deasupra
crema de ricotta. Se ruleaza din nou si se transfera pe un platou. Se
prafuieste cu un strat de pudra de cacao iar apoi cu un strat de zahar farin.
Se taie in felii si se serveste.
Sfaturi
se serveste Se
poate pastra in frigider, in recipiente etanse, pana la 2 zile.
No comments:
Post a Comment