Friday, 12 March 2021

SWISS ROLL CU CIOCOLATA SI RICOTTA

 “Swiss Roll” este un desert care consta tintr-un blat de pain-d’espagne rulat si umplut cu frisca, gem sau crema de unt. Originea nu se cunoaste, dar se spune ca ar proveni din Austria.


 Preparare: 20 minutes + 30 min racire / Timp pentru gatit: 15 minute / Portii: 12

Nutritie

PE PORTIE: 127 kcal, 6 g proteine, 3.7 g grasimi (1.9 g grasimi saturate), 18 g carbohidrati, 0.5 g fibre, 45  mg sodiu.

Ingrediente

 Spray de ulei de masline pentru gatit

 Zahar pudra, pentru ornat

 Cacao, pentru ornat

4 oua (cca 50g fiecare)

 110g (½ cana) zahar fin (caster sugar)

 40g (¼ cana) faina alba

 2 linguru de cacao

 

Ricotta cream

 300g branza ricotta, light

 3 linguri de sahar pudra, cernut prin sita

 1 lingurita extract de vanilie

 20g ciocolata neagra, rasa fin

Instructiuni

1. Se ininge cuptorul la 180°C (cu ventilatie fottata). Se unge cu spray de ulei o tava de cca 30 x 25 x 2.5 cm (swiss roll tin). Se tapeteaza cu hartie de coptSpray a 30 x 25cm Swiss roll tin with cooking spray. Line with baking paper. Se intinde pe o suprafata plana. Se presara cu putin zahar farin si cacao.

2. Se amesteca ouala si zaharul fin cu un mixer electric, timp de 7-8 minute, sau pana cand amestecul s-a ingrosat si s-a colorat uniform in ga;ben deschis. Se cerne faina si praful de cacao direct peste amestecul de oua. Se amesteca usor, cu o lingura metalica mare, doar cat sa se incorporeze fina si cacaoa in mixtura de oua. Se toarna compozitia in tava pregatita si se intinde pentru a acoperi toata suprafata ion timpul baterii oualor.

3 Se coace timp de 12 minute, sau pana cand sa copt (se incearca cu o scobitoare). Se rastoarna blatul peste foaia de hartie de copt prafuita cu sahar si cacao. Daca foaia care a fost in tava s-a lipit de blat, se indeparteaza cu grija, sa nu se deterioreze blatul. Cat este calda, se ruleaza blatul cu ajutorul hartiei de copt. Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se raceasca timp de 30 minute.

4. Intre timp se prepara crema de ricotta. Se amesteca ricotta cu zaharul pudra. Si vanilie. Se incorporeaza ciocolata rasa.

5. Se intinde blatul, cu grija pentru a nu se rupe. Se intinde deasupra crema de ricotta. Se ruleaza din nou si se transfera pe un platou. Se prafuieste cu un strat de pudra de cacao iar apoi cu un strat de zahar farin. Se taie in felii si se serveste.

Sfaturi

se serveste Se poate pastra in frigider, in recipiente etanse, pana la 2 zile.


No comments:

Post a Comment