Bucte cu gem – buhteln, cornuri sau gogosi pufoase, la cuptor, sunt un fel de chifle din aluat ca de cozonac, umplute cu gem si nuca. In mod traditional sunt umplute cu gem de prune, este o reteta germana. Reteta simpla, veche, pe care am adaptat-o putin pentru o variant ma light.
Preparare: 10 minutes / Timp pentru
gatit: 10 minute / Portii: 12
Nutritie
PE PORTIE (cu zahar): 104 kcal, 2.2 g proteine, 2.4 g
grasimi (0.6 g grasimi saturate), 18 g carbohidrati, 1 g fibre, 64 mg sodiu
PE PORTIE (cu indulcitor): 87 kcal, 2.2 g proteine, 2.4 g
grasimi (0.6 g grasimi saturate), 14 g carbohidrati, 1 g fibre, 64 mg sodiu
Ingrediente
Spray de ulei de masline pentru gatit
80g (½ cana) faina de grau integrala
75g (½ cana) faina cu auto-crestere
60g (¼ cana) zahar fin sau inlocuitor de zahar
1 ou (50g)
80ml (1⁄3 cana) lapte low-fat
40g margarina light topita si racita.
1 lingurita extract de vanilie
3 linguri de gem de zmsura sau de capsuni fara adaos de zahar
Zahar pudra pentu servit
1. Se incinge cuptorul la 180°C
(cu ventilatie fortata). Se unge cu spray de ulei o forma de copt cu 12 cupe x
30 ml (patty
pan tins). (Vezi “sfaturi”, daca
nu aveti o astfej de tava).
2. Se amesteca, intr-un bol, cele doua calitati de faina si zaharul. Separat
se bate oul cu lapte, margarina si vanilie. Combine flours and sugar in a
medium bowl. Se incorporeaza mixtura de ou in amestecul de faina si zahar.
3. Se pune aluat in cupele
formei de copt, astfel incat sa fie umplute pe jumatate. Se pune in fiecare forma, peste aluat, cate o
lingurita de gem. Se umplu formele cu aluatul ramas si se niveleaza.
4. Se coc in cuptorul incins timp de 10 minute, sau pana cand s-au copt (se
testeaza cu scobitoarea) si rumenit. Se scot din cuptor si se lasa sa se
raceasca in tava timp de 5 minute. Se scot din tava, se aseaza pe un gratar
metalic si se pudreaza, calde, cu zahar pudra. Se servesc calde, sau la
temperatura canerei.
Pot fi pastrate in congelator, timp te 3 luni, in pungi vidate. Pentru a le reincalzi, se invelsc in folie de aluminiu si coc in cuptor la 150 °C (cu ventilatie fortata) timp de 5-10 minute.
Sfaturi
Faina cu auto crestere se obtine extrem de simplu: Se amesteca:
110 g faina alba
obisnuita
3 g praf de copt
putina sare
Multiplicati cantitatea dupa necesitati
Cum se modeleaza Buctele
cu gem – buhteln
Ungem masa cu putin ulei, rasturnam aluatul. Il rupem in doua bucati, apoi
facem bilute din acesta.
Am obtinut 12 bilute mari de aluat. Se pot obtine 15-20 de bile mai mici
daca doriti.
Luam o bila de aluat, o intindem, punem umplutura si apoi adunam marginile,
le strangem foarte bine si dam forma rotunda, ca o chifla.
Punem biluta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu
restul de aluat de aluat si umplutura. In mod normal se asaza intr-o cratita
sau forma cu peretii inalti. Se pot aseza buctele in forma de floare pe o tava
rotunda, de pizza.
No comments:
Post a Comment