Sunday 24 July 2011

LA MULTI ANI!

LA MULTI ANI tuturor celor ce se sarbatoresc azi, fie ca s-au gasit sa scoata capu-n lumea asta in zi insorita de vara,  fie ca au nume de Ilie, cel aducator de ploaie shi stropitor de gradini, pe(e)luze shi alte paparude.

Daca te-ai socotit sa profiti de ziua de week-end si sa faci ceva miscare, foarte bine. Insa ai grija sa nu cazi in greshelile (commune as putea spune) pe care le fac chiar si persoane cu mai multa experienta:
  • ·         Exercitii de  incalzire ioc , extensii putine sau deloc shi renuntare la exercitiile de respiratie shi relaxare de la sfarsitul sedintei. Incalzirea urmata de exercitii de extensie (intinderi) pregateshte inima shi musculatura pentru exercitiile din programul de baza. Exercitiile de relaxare shi respiratie de la sfarsitul sedintei au rolul de a readuce in mod treptat pulsul la normal shi de relaxare a musculaturii.
  • ·         Intensitatea – ritm prea alert sau prea lent. Uita de concepte de tipul “Nimic nu se face fara sacrificiu”. Exercitii moderate, dar practicate un timp mai lung, de obicei aduc mai multe benficii.
  • ·         Hidratare insuficienta. Cel mai bun mod de hidratare – bea cat mai multa apa!
  • ·         Folosire incorecta a echipamentului. Bruscarea sau supraincarcarea pot produce accidente, uneori destul de dureroase. Miscarile lente, bine controlate si incarcarea progresiva confera atat siguranta cat si rezultate.

Deci, pentru azi nu uita:
  • ·         Sa bei destul!!!!!!!!!
  • ·         Sa incepi cu ceva mai ushor, pentru incalzire, apoi sa te intinzi vre-o 10 minute. Shi din cand in cand sa te mai opresti ca sa respiri. Iar la sfarsit, sa te mai intinzi pentru inca vre-o 10 minute.
  • ·         Shi maine este o zi. Rezerva 60 minute pentru ceva miscare moderata. Face bine la mahmureala de dupa “hidratarea” de azi.
  • ·          Foloseste echipamentul (primit in dar, daca eshti sarbatorit) in mod corespunzator. Citeste instructiunile de folosire, shi nu te sfii sa intrebi, daca ai dubii.

Si cum azi se pare ca nu am nici o sansa sa atasez vre-o poza, ma voi abtine de la orice recomandare culinara. Dar vreau sa-ti spun ca am descoperit un instrument ideal (Space Planner) pentru oricine se gandeste la decorarea casei. Iti construiesti pe dimensiuni camera, adaugi elementele fixe ca usa, ferestre. Apoi in functie de utilitate adaugi canapele, birouri, exact cum iti imaginezi spatiul. La final, iti poti salva ca imagine proiectul realizat.

Inca ceva! In acelasi meniu poti sa iti planifici spatiul si pentru terase/gradini.



Atat. Petrecere placuta, shi sa fiti sanatosi.

No comments:

Post a Comment