Saturday, 23 July 2011

Calorii cosmetizate prin bucate aromate

Ti-ar place sa te bucuri de gustul preparatelor tale preferate, fie ele chiar hipercalorice? Bineinteles ca se poate! Un picutz “cosmetizate”, ele iti pot oferi chiar mai multe beneficii decat inainte.

Pentru a face retetele favorite mai sarace in grasimi si calorii dar mai bogate in continut nutritiv:

  • ·         Fa portiile mai mici. O jumatate de portie de macaroane cu branza, fettucini alfredo sau chilies relleni are jumatate din grasimi si calorii.
  • ·         Adauga ingrediente ce stimuleaza sanatatea. Adauga cartof dulce la tocana, broccoli la pizza, roshii deshidratate la soare la macaroane cu branza sau ardei gras la salata de cartofi.
  • ·         Inlocuieste. Soteaza in ulei de masline in loc de unt sau margarina. Foloseshte lapte condensat degresat sau iaurt (in functie de aplicatie) in loc de smantana.
  • ·         Schimba modul de preparare. Nu mai decoji fructele shi legumele, in cazul in care coaja este comestibila. Inlocuieste pe cat posibil prajitul in tigaie (pentru cartofi, pui etc) cu preparate la cuptor

Iar pentru astazi am pregatit (de pe hblogul lui alison):



Atat si nimic altceva(adica daca aveti niste frunze de menta la indemina nu le evitati!).


Iar pentru pofticioshi:

PIEPT DE RATA CU PIERSICI

 

Retetele cu fructe, sunt pur si simplu delicioase si de un rafinament absolut. Si ca sa va si demonstrez ce am spus, azi va prezint varianta aceasta, cu piersici , plina de aroma , savoare si bineinteles, de origine franceza...

ingrediente pentru 4 persoane:
1 piept de rata,aproximativ 900 grame ,
8 piersici,albe de preferinta,au mai multa aroma-eu am avut doar galbene,
1 lingura de unt,
100 ml vin alb,
sare ,piper 4 arome(piper negru ,alb,verde,roz) proaspat risnit.

Pieptul de rata,spalat si zvintat se cresteaza pe partea cu piele , pina la carne, ca adincime, pina obtinem un desen plin de romburi. De mare ajutor va va fi acest videoclip . Condimentam pe ambele parti cu sare si piper,dupa gust, apoi il plasam intr-o tigaie antiaderenta, incinsa bine, cu pielea crestata in jos si la foc viu il prajim cca 4 minute pe aceasta parte si 3 minute pe cealalta, fara piele. Il scoatem apoi din tigaie si il pastram pe un platou, la cald. Il transam felii subtiri, iar zeama scursa o colectam. Piersicile le scufundam in apa clocotita citeva secunde si apoi le cojim de pielite, le taiem in sferturi si le scoatem simburii. Intr-o alta tigaie, in 1/2 din lingura de unt, le sotam cca 1-2 minute, apoi le rezervam si pe ele pe acelasi platou cu carnea transata.
In tigaia in care am prajit pieptul de rata, adaugam zeama scursa de la carne, vinul si untul ramas si lasam sa fiarba, la foc mic, raclind si fundul tigaii cu o spatula, pina cantitatea de lichid se reduce cam la 1/2 din cantitatea initiala. montajul farfuriei consta in asezarea feliilor de carne si a piersicilor, pastrate la cald si scaldarea lor in sosul obtinut.

Serviti si nu uitati,un pahar de vin rosu sau rose,nu poate lipsi de la aceasta masa!

 

Sa aveti pofta!

 

No comments:

Post a Comment