Tinola este o supa filipineaza de pui, servita de obicei ca entrée alaturi de un bol de orez. In mod traditional, aceasta supa ontine carne de pui, bucati de papaya si frunzele unui ardei iute filipinez (siling labuyo chili pepper) – pe care le-am inlocuit cu frunze de kale - aromata cu ghimbir, ceaopa si sos de peste.
Preparare: 45 minute / Timp total: 45 minute / Numar de portii: 4
Nutritie:
Pe portie (1 1/2 Cups) : 344 kcalorii;
27.4 g proteine; 14.2 g carbohidrati; 1.9
g fibre alimentare; s6.1 g zahar; 20.5 g grasimi ( 3.6 g grasimi saturate);
75.5 g colesterol; 663 mg sodiu; 634.2 mg potasiu.
Ingrediente
3 linguri de ulei de avocado (sau de
masline)
½ de cana de ceapa tocata
¼ de cana de ghimpir taiat in feliute subtiri
6 catei de usturoi zdrobiti
500 g pulpe de pui dezosate si fara piele, curatate
de grasime, taiate in bucati de 1.5 cm
4 cani supa de pui
1 ½ cani
papaya curatate de coaja si taiata in cuburi.
2 cuni
de frunze de cale tocate
1 lingura
sos de peste
¼ lingurita
sare
¼ lingurita
piper negru macinat
Preparare
1. Se incinge uleiul intr-o oala, la foc
mediu. Se adauga ceapa, ghinbir si usturoi; se gateste cca 3 minute, amestecand
continuu, sau pana cand ceapa incepe sa devina translucida. Se adauga puiul
si supa de pui. Se fierbe la foc mediu, pana cand puiul s-a gatit. Se adauga
papaya, frunzrle de kale, sosul de peste, sarea si piperul. Se
reduce focul la minimum si se fierbe la foc mic cam 5 minute, pina ce vegetalele
s-au inbuiat iar aromele s-au combinat,
No comments:
Post a Comment