Sunday 29 November 2020

TINOLA (SUPA FILIPNEZA DE PUI CU GHIMBIR SI USTUROI)

 Tinola este o supa filipineaza de pui, servita de obicei ca entrée alaturi de un bol de orez. In mod traditional, aceasta supa ontine carne de pui, bucati de papaya si frunzele unui ardei iute filipinez (siling labuyo chili pepper) – pe care le-am inlocuit cu frunze de kale -  aromata cu ghimbir, ceaopa si sos de peste.

 Serviti-o cu un bol de quinoa, orez jasmine sau orez salbatec.


Preparare: 45 minute / Timp total: 45 minute / Numar de portii: 4


Nutritie:

Pe portie (1 1/2 Cups) :  344 kcalorii; 27.4 g proteine; 14.2 g carbohidrati;   1.9 g fibre alimentare; s6.1 g zahar; 20.5 g grasimi ( 3.6 g grasimi saturate); 75.5 g colesterol; 663 mg sodiu; 634.2 mg potasiu.

 

Ingrediente 

 3 linguri de ulei de avocado (sau de masline)

 ½ de cana de ceapa tocata

 ¼ de cana de ghimpir taiat in feliute subtiri

 6 catei de usturoi zdrobiti

 500 g pulpe de pui dezosate si fara piele, curatate de grasime, taiate in bucati de 1.5 cm

 4 cani supa de pui

1 ½ cani papaya curatate de coaja si taiata in cuburi.

2 cuni de frunze de cale tocate

1 lingura sos de peste

¼ lingurita sare

¼ lingurita piper negru macinat

 

Preparare

1. Se incinge uleiul intr-o oala, la foc mediu. Se adauga ceapa, ghinbir si usturoi; se gateste cca 3 minute, amestecand continuu, sau pana cand ceapa incepe sa devina translucida. Se adauga puiul si supa de pui. Se fierbe la foc mediu, pana cand puiul s-a gatit. Se adauga papaya, frunzrle de kale, sosul de peste, sarea si piperul. Se reduce focul la minimum si se fierbe la foc mic cam 5 minute, pina ce vegetalele s-au inbuiat iar aromele s-au combinat, 

No comments:

Post a Comment