Friday, 27 November 2020

FILEURI DE TILAPIA CU OREZ JASMINE

 Acestse fileuri de tilapia, fragede si aromate, servite alaturi de orez jasmine, sunt gata in mai putin de 30 minute. Si in plus, au un contin extrem de redus de grasimi.



Preparare: 25 minute / Timp total: 25 minute / Numar de portii: 2


Nutritie:

Pe portie (1 filleu + 3/4 cana orez): 412 kcal, 9 g graimi  (3 g grasimi saturate), 90 mg colesterol, 615 mg sodiu, 42g carbohidrati (2g zahar, 1g fibre alimentare), 36g proteine.

.

Ingrediente

 

 3/4 cani de apa

 1/2 cana orez jasmine, negatit

 1-1/2 lingurita de unt

 1/4 lingurita de chimion macinat

 1/4 mix de condiment pentru peste

 1/4 lingurita de piper

 1/8 lingurita de sare

 2 fileuri de tilapia (170 g fiecare)

 1/4 cana de dressing Italian pentru salata (vezi sfaturi)

 

Preparare

1. Se pune intr-o oala, apa, orezul si untul. Se  da in clocot, se reduce apui flacara la minim si se lasa sa fiarba acoperit timp de 15, 20 minute, sau pana cand orezul a absorbit toata apa si s-a fragezit. Capacul trebuie sa fie cat se poate de etans, si este bine sa fie transparent, pentru a arunca cite o privire din cand in cand si a vedea ce se intampla in oala.

2. Intre timp, se amesteca chimonul cu mixul de condiment, piper sis are si se presara peste fileurile de tilapia. Se incinge dressingul pentru salata la foc mediu. Se adauga filurile de tilapie si se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand carnea incepe sa se desfaca in lamele. Se serveste alaturi de orez.

Sfaturi .

Pentru Dressingul Italian, se amesteca intr-un blender urmatoarele ingrediente pane se obtine o compozitie omogena.  (se obtine cam 1 cana si jumatate):

 

   6 linguri de ulei

 ½ ceapa mica

 2 linguri de otet din vin rosu

 1 lingura de zahar

 ¾ lingurita de amestec de ierburi Italian

 ¼ lingurita de usturoi granular

 ¼ lingurita de sare

 ⅛ lingurita de piper negru macinat


No comments:

Post a Comment