Acestse fileuri de tilapia, fragede si aromate, servite alaturi de orez jasmine, sunt gata in mai putin de 30 minute. Si in plus, au un contin extrem de redus de grasimi.
Preparare: 25 minute / Timp total: 25 minute / Numar de portii: 2
Nutritie:
Pe portie (1 filleu + 3/4 cana
orez): 412 kcal, 9 g graimi (3 g grasimi
saturate), 90 mg colesterol, 615 mg sodiu, 42g carbohidrati (2g zahar, 1g fibre
alimentare), 36g proteine.
.
Ingrediente
3/4 cani de apa
1/2 cana orez jasmine, negatit
1-1/2 lingurita de unt
1/4 lingurita de chimion macinat
1/4 mix de condiment pentru peste
1/4 lingurita de piper
1/8 lingurita de sare
2 fileuri de tilapia (170 g fiecare)
1/4 cana de dressing Italian pentru salata
(vezi sfaturi)
Preparare
1. Se pune intr-o oala, apa, orezul si
untul. Se da in clocot, se reduce apui
flacara la minim si se lasa sa fiarba acoperit timp de 15, 20 minute, sau pana
cand orezul a absorbit toata apa si s-a fragezit. Capacul trebuie sa fie cat se
poate de etans, si este bine sa fie transparent, pentru a arunca cite o privire
din cand in cand si a vedea ce se intampla in oala.
2. Intre timp,
se amesteca chimonul cu mixul de condiment, piper sis are si se presara peste
fileurile de tilapia. Se incinge dressingul pentru salata la foc mediu. Se adauga
filurile de tilapie si se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand carnea
incepe sa se desfaca in lamele. Se serveste alaturi de orez.
Sfaturi .
Pentru Dressingul Italian, se amesteca intr-un blender urmatoarele
ingrediente pane se obtine o compozitie omogena. (se obtine cam 1 cana si jumatate):
6 linguri de ulei
½ ceapa mica
2 linguri de otet
din vin rosu
1 lingura de zahar
¾ lingurita de
amestec de ierburi Italian
¼ lingurita de
usturoi granular
¼ lingurita de
sare
⅛ lingurita de
piper negru macinat
No comments:
Post a Comment