Friday 13 November 2020

PAINE CROCANTA DE SECARA CU RICOTA, CASTRAVECIORI IN OTET SI ROSII

 Painea crocanta (Crispbread) vine din penisula scandinava unde se prepara de peste 1500 de ani. Este o varianta de "flat bread" crocanta, care la origine avea forma rotunda, cu o gaura in centru pentru a fi depozitata pe bete din lemn, care erau apoi asezate sub acoperisul caselor. Este preparata din faina de secara si era pregatita de doua ori pe an: toamna, dupa ce se strangea recolta, si primavara, dupa ce se dezghetau raurile. Cum nu se foloseau agenti de grastere (drojdie sau praf de copt), pentru a crea acea structura aerata, aluatul era facut cu zapade si ghiata pisata, care in timpul coacerii se topea formand acele goluri in aluat.

In aceasta reteta voi folosi aceasta paine cu putine calorii ca suport pentru o tartina cu branza ricotta, rosii si castravete.


Preparare: 3 minute / Timp total: 3 minute / Numar de portii: 1

 

Nutritie:

Pe portie : 399kJ (95 kcal), 6 g proteine, 2 g grasimi (1 g grasimi saturate), 12 g carbohidrati, 2.6 fibre alimentare, 186 mg sodiu.

 

Ingrediente 

 2 felii de paine crocanta din seacara (FinCrisp, Wasa Original,  Ryvita Original sau alt brand disponibil)

 60g branza ricotta low-fat

 1 rosie felata

 1 castravecior in otet, taiat longitudinal in felii subtiri

 

Preparare

1. Se ung doua felii de paine crocanta din secara cu 60 g de branza ricotta low fat. Se aseaza deasupra felii de rosie si de castravecior in otet. Se presara cu boabe  de piper negru zdrobite in mojar.

Sfaturi 

Ricotta poate fi inlocuita cu urda.

No comments:

Post a Comment