Monday, 16 November 2020

SALATA DE PASTE CU ROSII, MOZZARELLA SI NAUT

 Daca vorbim de paste, atunci cu siguranta avem un preparat italian J. Aceta este un preparat all-seazon in care la rosiile cherry, branza mozzarella si boabele de naut se adauga paste scurte si spiralate precum fusilli say gemelli, care aduna intre spire vinegreta de lamaie si ierburi aromate, alaturi  din ierburi si lamaie.


Preparare: 25 minute / Timp total: 45 minute / Numar de portii: 6-8


Ingrediente 

 1 catel mic de usturoi

 Sare de mare

 Piper negru macinat proaspat

 1 lingura de suc de lamiae proaspat stors

 2 linguri de otet din vin rosu

 1 lingurita de oregano uscat

 1/3 cana de ulei de masline extravirgin

400 g rosii cherry, taiate in jumatati

450 g paste gemelli sau fussilli

1 bulb de fanicul, curatat si tocat (cam 1 1/2 cana)

3 linguri de capere, tocate, plus doua liguri din lichidul in care au fost conservate

1 cutie (400 g) boabe de naut, scurse si clatite in apa rece

120 g mozzarella taiata in cubulete (3/4 cana)

30 g  Parmigiano-Reggiano, ras (1/4 cana)

1/2 cana Frunze de patrunjel tocate

 

Preparare

1. Se zdrobeste usturoiul cu 1 lingurita de sare, apasandu-l cu latul lamai unui cutit de bucatarie, pana se obtine o pasta.. Se transfera intr-un castronas. Se adauga sucul de lamiae, otet, oregano si uleiul de masline si se amesteca foarte mine pentru a se omogeniza. Se adauga ¼ de lingurita de sare si ¼ lingurita de piper negru macinat. Se amesteca rosiile cu o lingura de sare si se pun intr-o sita fina. Se lasa se se scurga timp de 15 minute.

2. Intre timp se fierb pastele al dente, in apa clocotita sarata. Se scurg (fara a se clati), se imprastie pe o tava si se amesteca cu jumatate din vinegreta. Se lasa sa se raceasca, timp de 20 minute.

3.  Intr-un bol mare, pentru salata, se amesteca feniculul cu capere si 2 linguri de lichid din borcan, naut, mozzarella , rosiile cherry scurse si restul de vinegreta. Se adauga pastele si se amesteca. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se poate pastra in frigider pentru o zi. Se serveste la temperatura camerei, presarata cu Parmigiano-Reggiano frunze toxate de patrunjel.


No comments:

Post a Comment