Saturday 28 November 2020

SALATA DE FASOLE VERDE CU DRESSING CAESAR

 Stiati ca Salata Caesar a vazut lumina zilei in Mexic? Mai exact, afost creat de cheful italian Caesar Cardini la  4 Iulie 1924, la restaurantul hotelului Caesar din Tijuana.

 Am transformat putin aceasta minunatie gastonomica cu iz de vacanta meridionala intr-un preparat ce se asortaza mai bine inceputului de iarna.


Preparare: 10 minute / Timp total: 15 minute / Numar de portii: 6


 

Nutritie:

Pe portie  226 kcal, 16 g carbohidrati (3 g fibre alimentare, 4 g zahar), 7 g proteine, 15 g grasimi (3 g grasimi saturate), 8 mg colesterol, 279 mg sodiu,  280 mg potassiu

 

Ingrediente 

Dressing si fasole verde

 1½ lingura suc de lamaie

 1 lingura sos Worcestershire

 1 lingura mustar Dijon

 3 catei de usturoi, zdrobiti

 3 fileuri de anchoa, pasate

 Sare

 Piper negru macinat

 3 linguri ukei de masline extra-virgin

 700 g fasole verde (congelata)

 60 g branza Parmesan, taiat in suvite subtiri cu un curatator cartofi (vegetable peeler).

Crutoane

 90 g bagheta de buna calitate, taiata in cubulete cu latura de 1-1.5 cm

 2 linguri de ulei de masline extravirgin

 ¼ lingurita de piper

 

Preparare

1. Pentru dressing, se amesteca intr-un caston sucul de lamiae cu sos Worcestershire, mustar, usturoi, ansoa, ½ lingurita de piper si ¼ lingurita de sare. Se adauga uleiul cu picatura, amestecand continuu pana se obtine o emulsie. Se pune deoparte.

2. Se tapeteaza tava mare a cuptoeului cu un prosop de bucatarie curat. Se pun 4 litri de apa intr-o oala si se da in clocot. Se adauga fasolea verde si 1-1/2 lingurite de sare. Se aduve din nou la temperatura de fierbere si gateste 5 – 7 minute, sau pana cant fasolea incepe sa se inmoaie, Se strecoara printr-o sita si se imprastie pntru a se zvanta intr-un singur strat in interiorul tavii tapetate cu prosupul de bucatarie. Se lasa sa se raceasca complet.

3. Intre timp, se amesteca intr-un castron pentru salata cubuletele de paine cu ulei de masline si piper. Se transfera cubuletele de paine intr-o tigaie mare (de 30 cm diametru) . Se prajesc  5 - 7 minute la foc mediu-mare, amestecand ocazional, pna cand crutoanele s-au rumenit si au devenit crocante. Se transfera crutoanele inapoi in castron.

4.  Se adauga fasolea ferde, dressingul si jumatate din cantitatea de Parmesan si se amesteca. Se asezoneaza ci sare si piper. Se aranjeaza oe un platou si se presara deasupra  cu Parmesanul ramas.

No comments:

Post a Comment