Stiati ca Salata Caesar a vazut lumina zilei in Mexic? Mai exact, afost creat de cheful italian Caesar Cardini la 4 Iulie 1924, la restaurantul hotelului Caesar din Tijuana.
Preparare: 10 minute / Timp total: 15 minute / Numar de portii: 6
Nutritie:
Pe portie 226 kcal, 16 g carbohidrati
(3 g fibre alimentare, 4 g zahar), 7 g proteine, 15 g grasimi (3 g grasimi
saturate), 8 mg colesterol, 279 mg sodiu, 280 mg potassiu
Ingrediente
Dressing si
fasole verde
1½ lingura suc de lamaie
1 lingura sos Worcestershire
1 lingura mustar Dijon
3 catei de usturoi, zdrobiti
3 fileuri de anchoa, pasate
Sare
Piper negru macinat
3 linguri ukei de masline extra-virgin
700 g fasole verde (congelata)
60 g branza Parmesan, taiat in suvite
subtiri cu un curatator cartofi (vegetable peeler).
Crutoane
90 g bagheta de buna calitate, taiata in
cubulete cu latura de 1-1.5 cm
2 linguri de ulei de masline extravirgin
¼ lingurita de piper
Preparare
1. Pentru
dressing, se amesteca intr-un caston sucul de lamiae cu sos Worcestershire,
mustar, usturoi, ansoa, ½ lingurita de piper si ¼ lingurita de sare. Se adauga
uleiul cu picatura, amestecand continuu pana se obtine o emulsie. Se pune
deoparte.
2. Se tapeteaza tava mare a
cuptoeului cu un prosop de bucatarie curat. Se pun 4 litri
de apa intr-o oala si se da in clocot. Se adauga fasolea verde si 1-1/2
lingurite de sare. Se aduve din nou la temperatura de fierbere si gateste 5 – 7
minute, sau pana cant fasolea incepe sa se inmoaie, Se strecoara printr-o sita
si se imprastie pntru a se zvanta intr-un singur strat in interiorul tavii
tapetate cu prosupul de bucatarie. Se lasa sa se raceasca complet.
3. Intre timp, se amesteca intr-un castron pentru salata cubuletele
de paine cu ulei de masline si piper. Se transfera cubuletele de paine intr-o
tigaie mare (de 30 cm diametru) . Se prajesc 5 - 7 minute la foc mediu-mare, amestecand ocazional, pna cand crutoanele s-au rumenit si au devenit crocante. Se transfera crutoanele inapoi in castron.
4. Se adauga fasolea ferde, dressingul si jumatate din cantitatea de Parmesan si se amesteca. Se asezoneaza ci sare si piper. Se aranjeaza oe un platou si se presara deasupra cu Parmesanul ramas.
No comments:
Post a Comment