Gatita dupa o reteta spaniola, acest preparat este perfect pentru un weekend de toamna petracut in familie. Este acompaniat de o garniture de cartofi, chorizo si rosii cherry, gatite in aceeasi tava.
Preparare: 30 minute / Timp total: 1 ora si 40 minute / Numar de portii: 8
Nutritie:
Pe portie : 2929kJ (700 kcal); 35g grasime; 13.1g grasimi saturate; 74g proteine; 17g carbohidrati; 6.4g fibre alimentare; 179mg colesterol; 830mg sodiu.
Ingrediente
1 lingura paprika afumata
1 lingura suc de lamaie
2 linguri ulei de masline extravirgin
2.3 kg vrabioara sau muschi de vita
2 ardei grasi galbeni, taiati in bucati
de 4 cm
2 ardei grasi rosii taiati in bucati de
4 cm
2
zucchini, taiati pe diagonal in felii de 5 mm grosime
2
cepe rosii, taiate in felii de 5 mm grosime
400g
cartofi albi taiati in felii de 5 mm grosime
2
carnati chorizo feliati oe diagonal in felii de 5 mm grosime
1 capatana
de usturoi, taiata in jumatate pe ecuator
1/2
cana supa de pui
1/4
cana vin alb sec (sherry wine, aspera, sau vermouth alb sec)
250g ciorchine
de rosii cherrycherry, taiat in bucati mai mici.
2
linguri de frunze proaspete de patrunjel tocate
Preparare
1. Se incinge cuptorul la 180°C.
2. Se amesteca intr-un castronas paprika
su suc de lamiae si o lingura de ulei de masline. Se asezoneaza cu sare si
piper. Se leaga carnea cu sfoara pentru bucatarie, la interval de 4 cm.
3. Si
incinge la flacara aragasului uleiul ramas (1 lingura) intr-o tava pentru copt de 25 x 35 cm, adanca
de 5cm. Se adauga carnea, Se pajeste timp de 10 minute, rotindo-o pe toate
partile, pana cand s-a rumenit pe toata suprafata. Se unge cu amastecul de
paprika si se da la cuptor pentru 45 de minute.
4. Se scoate
tava din cuptor. Se aranjeaza legumele si chorizo inpozitie verticala in
jurul carnii. Se pun deasupra cele doua jumatati de capatana de usturoi. Se
toarna supa de pui si vinul. Se introduce in cuptor si se coace pentru inca 20
minute. Se adauga rosiile cherry. Se coace pentru inca 25 minute pentru a avea
o carnea gatita medium (sau cat timp este nevoie oentru a atinge gradul de
gatire preferat). Se scoate tava din cuptor, se acopera lejer cu folie de
aluminiu si se lasa sa se odihneasca timp de 20 minute. Se presara cu patrunjel
tocat si se serveste la masa.
No comments:
Post a Comment