Tuesday 17 November 2020

FILEURI DIN PIEPT DE PUI CU ANGHINARE SI SOS DE MARAR

 Un preparat rapid, pntru o zi aglomerata. Sosul de marar cu smantana si lamaie se armonizeaza excelent cu gustul usor amarui al anghinarei.


Preparare: 20 minute / Timp total: 20 minute / Numar de portii: 4

 

Nutritie:

Pe portie ( 85 g pui & 1/2 cana de sos) :  259 calories; 29.8 g proteine 29.8g; 11.8 g carbohidrati; 2.6 g fibre alimentare; 0.9 g zahar; 10.4 g grasimi; 4 g grasimi saturate; 81.9 mg colesterol; 485.8i UI vitamina A; 13.8 mg vitamina C;64 mg  potasium; 463.1 mg sodium.


Ingrediente

 

 1 lingura ulei de masline

 450 g fileuri de piept de pui

 ⅛ lingurita de sare

 ¼ lingurita piper

 ¼ cana de smantana 40% grasime

 3 linguri suc de lamaie

4 lingurite amidon de porumb

1 cana supa de pui

1 cana (400 g) inimi de anghinare, scurse, clatite si taiate grosolan (mirepoix)

1 lingura de marar proaspat, tocat

 

Preparare

1. Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se presara fileurile de pui cu sare si piper. Se aseaza in tigaie si se prajesc pe ambele parti, timp de 6-8 minute, sau pana cand s-a patruns la interior si s-a rumenit la exterior.

2. Intre timp se amesteca, intr-un castronel, smantana cu sucul de lamiae si amidonul de porumb.

3.  Se transferal puiul pe o farfurie. Se adauga in tigaie supa de pui. Se deglazureaza tigaia.Se da lichidul in clocot. Se fierbe timp de 5 minute, sau pana cand lichidul se reduce la jumatate. Se reduce flacara la minim. Se adauga amestecul de smantana. Se continua sa se gateasca cam 2 minute, amestecand continuu, pana cand se ingroasa. Se pune in tigaie puiul impreuna cu lichidul scurs, anghinarea mararul si se mai gateste 1 minut. Se serveste cald, cu o garnitura de orez sau cartofi copti.


Sfaturi 

Anghinarea conservata este o alternativa acceptabila pentru anghinarea proapata, in sensul in care salveaza timpul consumat cu curatarea. Daca avati bafta sa gasiti anghinare congelata, folositi-o cu increadere.

 


No comments:

Post a Comment