Un preparat rapid, pntru o zi aglomerata. Sosul de marar cu smantana si lamaie se armonizeaza excelent cu gustul usor amarui al anghinarei.
Preparare: 20 minute / Timp total: 20 minute / Numar de portii: 4
Nutritie:
Pe portie ( 85 g pui & 1/2 cana de sos) : 259 calories; 29.8 g proteine 29.8g; 11.8 g carbohidrati;
2.6 g fibre alimentare; 0.9 g zahar; 10.4 g grasimi; 4 g grasimi saturate; 81.9
mg colesterol; 485.8i UI vitamina A; 13.8 mg vitamina C;64 mg potasium; 463.1 mg sodium.
Ingrediente
1 lingura ulei de masline
450 g fileuri de piept de pui
⅛ lingurita de sare
¼ lingurita piper
¼ cana de smantana 40% grasime
3 linguri suc de lamaie
4
lingurite amidon de porumb
1
cana supa de pui
1
cana (400 g) inimi de anghinare, scurse, clatite si taiate grosolan (mirepoix)
1
lingura de marar proaspat, tocat
Preparare
1. Se incinge uleiul intr-o tigaie, la
foc mediu. Se presara fileurile de pui cu sare si piper. Se aseaza in tigaie si
se prajesc pe ambele parti, timp de 6-8 minute, sau pana cand s-a patruns la
interior si s-a rumenit la exterior.
2. Intre timp se amesteca, intr-un
castronel, smantana cu sucul de lamiae si amidonul de porumb.
3. Se transferal puiul pe o farfurie. Se adauga in tigaie supa de pui. Se deglazureaza tigaia.Se da lichidul in clocot. Se fierbe timp de 5 minute, sau pana cand lichidul se reduce la jumatate. Se reduce flacara la minim. Se adauga amestecul de smantana. Se continua sa se gateasca cam 2 minute, amestecand continuu, pana cand se ingroasa. Se pune in tigaie puiul impreuna cu lichidul scurs, anghinarea mararul si se mai gateste 1 minut. Se serveste cald, cu o garnitura de orez sau cartofi copti.
Sfaturi
Anghinarea conservata este o
alternativa acceptabila pentru anghinarea proapata, in sensul in care salveaza
timpul consumat cu curatarea. Daca avati bafta sa gasiti anghinare congelata,
folositi-o cu increadere.
No comments:
Post a Comment