Untul de migdale se face prin măcinarea migdalelor până devin pastă cremoasa și netedă. Acesta își păstrează valoarea nutrițională a migdalelor și este bogat în proteine, fibre si acizi grași esențiali. Evitati produsele care contin ulei de palmier
Preparare: 5 minute / Timp total: 5 minute / Numar de portii: 2
Ingrediente
2 mere Pink Lady® (sau orice alte mere
aveti la indemana)
3-6 lingurite unt de migdale
10g seminte de susan prajite
1 lingurita sirop de artar
2 felii de paine de secara (sau paine
crocanta de secara Finn Crisp)
Preparare
1. Se spala merele, se indeparteaza cotorul
si se taie in segmente.
2. Se prajesc felile de paine si se ung cu o
cantitate generoasa te unt de migdale.
3. Se aseaza deasupra feliile de mar si se presara
cu seminte de susan prajite si o cu cate o jumatate de lingurita de sirop de
artar.
Sfaturi:
Unt de
migdale bio 170g Biona (31.90 RON) - https://www.drgreen.ro/unt-de-migdale-crunchy-bio-170g-biona.html
Ingrediente: Migdale din agricultură organică.
Contraindicat persoanelor alergice la susan, arahide sau alte tipuri de nuci.
Mod de
utilizare: Untul de
migdale poate fi folosit atât că o gustare, întins pe pâine, în fursecuri, dar
și în feluri mai elaborate de mâncare. Înainte de utilizare, se amestecă bine.
Nu necesită refrigerare. Chiar dacă untul de migdale este o adevărată sursă de
proteine, acesta trebuie consumat în funcţie de aportul caloric personal. În
general, două linguri de unt de migdale pe zi sunt suficiente – ele asigură
necesarul de proteine şi oferă un plus de energie.
Beneficii:
- Untul de
migdale este o sursă excelență de grăsimi nesaturate, sănătoase, de care corpul
nostru are nevoie. Aceste grăsimi au rolul de a scădea riscul bolilor de inima.
- Untul de migdale îți oferă o varietate de
vitamine și minerale precum calciu, vitamine B și antioxidanți (vitamina E).
- O cantitate mică de unt de migdale conține o
cantitate impresionantă de magneziu, care stimulează sănătatea inimii,
stimulând fluxul sanguin, oxigenarea, și aportul de substanțe nutritive.
Conține, de asemenea, și potasiu, important pentru menținerea unei bune
tensiuni arteriale, și pentru sănătatea inimii.
- Este bogat în
antioxidanți. Se pare că migdalele conțin cel puțin 20 de flavonoizi, care
funcționează ca antioxidanți puternici. Aceștia distrug radicalii liberi care
atacă celulele și cauzează apariția bolilor. Antioxidanții din migdale țin
inima sănătoasă.
- Conține acid
folic și vitamina B. Untul de migdale raw, consumat pe perioada sarcinei poate
reduce riscul apariției unor deformări ale fătului, datorită conținutului de
acid folic și vitamina B. De asemenea, cuprul ajută la dezvoltarea normală a
oaselor copilului.
Declarație
nutrițională/100 g:
Valoare energetică: 2492/595
kcal
Grăsimi: 59,9
g
din care acizi grași saturați: 3,8 g
Carbohidrați: 9,1
g
din care zaharuri: 4,3 g
Fibre 12,5 g
No comments:
Post a Comment