Tuesday 1 December 2020

TARTINA CU MERE SI UNT DE MIGDALE

 Untul de migdale se face prin măcinarea migdalelor până devin pastă cremoasa și netedă. Acesta își păstrează valoarea nutrițională a migdalelor și este bogat în proteine, fibre si acizi grași esențiali. Evitati produsele care contin ulei de palmier


Preparare: 5 minute / Timp total: 5 minute / Numar de portii: 2


Ingrediente

 

 2 mere Pink Lady® (sau orice alte mere aveti la indemana)

 3-6 lingurite unt de migdale

 10g seminte de susan prajite

 1 lingurita sirop de artar

 2 felii de paine de secara (sau paine crocanta de secara Finn Crisp)

 

Preparare

1. Se spala merele, se indeparteaza cotorul si se taie in segmente.

2. Se prajesc felile de paine si se ung cu o cantitate generoasa te unt de migdale.

3. Se aseaza deasupra feliile de mar si se presara cu seminte de susan prajite si o cu cate o jumatate de lingurita de sirop de artar.

  

Sfaturi:

Unt de migdale bio 170g Biona (31.90 RON) - https://www.drgreen.ro/unt-de-migdale-crunchy-bio-170g-biona.html

Ingrediente: Migdale din agricultură organică. Contraindicat persoanelor alergice la susan, arahide sau alte tipuri de nuci.

Mod de utilizare: Untul de migdale poate fi folosit atât că o gustare, întins pe pâine, în fursecuri, dar și în feluri mai elaborate de mâncare. Înainte de utilizare, se amestecă bine. Nu necesită refrigerare. Chiar dacă untul de migdale este o adevărată sursă de proteine, acesta trebuie consumat în funcţie de aportul caloric personal. În general, două linguri de unt de migdale pe zi sunt suficiente – ele asigură necesarul de proteine şi oferă un plus de energie.

Beneficii:

- Untul de migdale este o sursă excelență de grăsimi nesaturate, sănătoase, de care corpul nostru are nevoie. Aceste grăsimi au rolul de a scădea riscul bolilor de inima.

-  Untul de migdale îți oferă o varietate de vitamine și minerale precum calciu, vitamine B și antioxidanți (vitamina E).

-  O cantitate mică de unt de migdale conține o cantitate impresionantă de magneziu, care stimulează sănătatea inimii, stimulând fluxul sanguin, oxigenarea, și aportul de substanțe nutritive. Conține, de asemenea, și potasiu, important pentru menținerea unei bune tensiuni arteriale, și pentru sănătatea inimii.

- Este bogat în antioxidanți. Se pare că migdalele conțin cel puțin 20 de flavonoizi, care funcționează ca antioxidanți puternici. Aceștia distrug radicalii liberi care atacă celulele și cauzează apariția bolilor. Antioxidanții din migdale țin inima sănătoasă.

- Conține acid folic și vitamina B. Untul de migdale raw, consumat pe perioada sarcinei poate reduce riscul apariției unor deformări ale fătului, datorită conținutului de acid folic și vitamina B. De asemenea, cuprul ajută la dezvoltarea normală a oaselor copilului.

 

Declarație nutrițională/100 g:

Valoare energetică:                        2492/595 kcal

Grăsimi:                                               59,9 g

  din care acizi grași saturați:         3,8 g

Carbohidrați:                                      9,1 g

  din care zaharuri:                           4,3 g

  Fibre                                                    12,5 g

No comments:

Post a Comment