Salata fattoush este un preparat mediteranea, originar din Levant si este preparata din lipie arabeasca (khubz) uscata si rumenita in cuptor si rupta in bucatele, amestecate cu diverse frunze pentru salata si legume, in functie de sezon. Legumele sunt taiate Parmentier (cubulete relativ mari, cu latura de 12-15 mm). Sumacul este in general folosit pentru condimentare.
Preparare: 20 minute / Timp total: 30 minute / Numar de portii: 6
Nutritie:
663 kJ (158 calorii); 9 g proteine; 8 g grasimi (3 g grasimi saturate);
11 g carbohidrati 11g; 4 g fibre alimentare; 360 g sodiu
Ingrediente
1 lipie libaneza (khubz) din faina
integrala, mica
1 lingurita seminte de susan negru (chimen negru, negrilica, nigella
seeds) sau seminte de susan prajit.
80g Frunze de cale, rupte in bucati mici. dupa
indepartarea petiolului (nervure centrala)
400g sfecla rosie coapta, taiata in
bucati mari
4 cepe verzi, taiate pe diagonal in
bucati de 1 cm lungime
frunzele de la 1 legatura de marar,
tocate grosolan
150g branza feta low-fat feta, sfaramata
Dressing
Sucul de la 1 lamaie
1 Lingura sup proaspat de portocala
1 lingura ulei de masline extravirgin
2 lingurite de miere de albine
1 lingurita de seminte de susan negru
1/2 lingurita de sumac macinat
un praf de scortisoara
Preparare
1. Se incinge
cuptorul la 180°C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se unge lipia cu ulei
de basline extravirgin pe ambele parti si se presara cu seminte de susan negru.
Se coace in cuptor timp de 10 minute, intorcand-o odata la jumataea timpului, sau
pana cand s-a rumenit si a devenit crocanta. Se scoate din cuptor si se pune
deoparte sa se raceasca. til bread is golden and crisp. Set aside to cool.
2. Pentru
dressing, se amesteca toate ingredientele.
3.
Se aseaza pe un platou frunzele de kale, cubuletele de
sfecla, ceapa verde, mararul si branza feta. Se rupe lipia in bucatele si se
presara peste salata. Se adauga dressinul si se amesteca usor, cu mana pentru a
se combina.
No comments:
Post a Comment