Wednesday 30 June 2021

SANDVISURI CU SFECLA ROSIE MURATA

 Aceste sandvisuri crocante sunt pentru acele zile in care nu ai chef de gatit, dar ai vrea totusi sa manaci ceva gustos, dar si sanatos.


Timp total: 20 minute / Portii: 4 (patru sandisuri)

Nutritie

PE PORTIE: 371 kcal, 12 g proteine, 19 g grasimi (4 g grasimi saturate), 40 g carbohidrati, 4 g fibre, 877  mg sodiu

Ingrediente

85 g de prosciutto, feliat subtire

 ¼ cana de maioneza light

 8 felii de paine de secara pentru sandvisuri, prajite

 1 borcan (450 g) de felii de sfecla rosie murate in otet

 2 cani de creson (sau valeriana)

 1 ½ chipsuri de cartof, sfaramate (1/2 cana) 

Instructiuni

1. Se prajasc feliile de prosciutto, la foc mediu, intr-o tigaie mare, pana cand devin crocante. Se aseaza pe servete de hartie pentru a se scurge de grasime. Se ung cu maioneza patru felii de paine. Se presara cu chipsuri de cartof sfaramate. Se adauga feliile de sfecla, prosciuto si creson. Se acopera cu cate o felie de paine din cele ramase..

 Sfaturi

*In cazul in care vreti sa folositi sfecla preparate in casa:

Se incinge cuptorul la 180°F. Se spala bine 250-300 g de sfecla rosie cruta si se aseaza intr-o tava pentru cuptor. Se stropeste cu uei si se adauga putina sare si piper. Se adauga in tava 1-2 linguri de apa, se acopera si se coace in cuptor timp de 1 ora, sau pana cand s-a inmuiat. Se lasa sa se raceasca, se curate de coaja si se feliaza. Se pun feliile de sfecla intr-un borcan. Separat, se pune la fietr  1/2 cana de otet d emare, 1/4 cana de apa, 1 lingura de zahar, 2 cuisoare, 1 boaba de enibahar, si 1 1/2 lingurita de sare.  Se tine pe foc si se amesteca continuu, pana cand zaharul s-a dizolvat. Se toarna peste feliile de sfecla. Se acopera borcanul, se lasa sa se raceasca si se pastreaza in frigiter 1 pana la 7 zile.


No comments:

Post a Comment