Bánh mì este un sandvis preparat in Vietnam, si consta dintr-o bagheta scurta, cu coaja crocanta, taiata longitudinal si umpluta cu carne gatita, legume si condimente peste care se toarna un dressing. Are clar origini franceze, iar gurile rele spun ca denumirea de Bánh mì este o forma corupta a frantuzescului “pain de mie”.
Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 8 minute / Portii: 6
Nutritie
PE PORTIE: 231
kcal, 18 g proteine, 3 g grasimi (0 g grasimi saturate), 35 g carbohidrati, 4 g
fibre, 560 mg sodiu
Ingrediente
360 g de muschi file de porc, curatat
de grasime si taiat in felii de 1 cm grosime.
2 linguri de sos dulce de chili
1 lingura de sos de soya
Spray de uley de masline pentru gatit
1 castravete
mic, curatat de seminte si taiat in fasii longitudinale subtiri
1 ardei
gras rosu, taiat in fasii subtiri
½ cana
morcov ras
¼ cana
de ceapa verde, tocata
¼ cana
dressing asiatic cu susan si ghimbir (vezi reteta mai jos)
1 lingura
de suc de lime
¼ cana
de frunze proaspete de coriandrucup
1 ardei
jalapeño, proaspat, curatat de seminte si taiat in felii subtiri
1 bagheta
franzutzeasca (cca 300 g), taiate pe
jumatate, longitudinal
Dressing Asiatic cu
susan si ghimbir (21 linguri / 10 minute)
2 linguri
de sos de soia
½ cana
de ulei de arahide
3 linguri
otet de orez
1 lingura
de ulei de susan
1 lingura
de suc proaspat de lime
1 catel
de usturoi, zdrobit
3 linguri
de miere de albine
1 lingura
de ghimbir ras proaspat
1 linura
de Sriracha (sal dupa gust)
2 linguri
de apa
1 lingurita
de seminte de susan prajite (optional)
Instructiuni
1. Pentru dressing, se amesteca toate ingredientele intr-un borcan cu capac
etans si se agita bine pentru a se combina. Se pune deoparte pana la momentul utilizarii.
2. Se preseaza feliile de carne cu mana pentru a le subtia. Se combina
intr-un castron sosul de chilli si sosul de soia. Se ung feliile de carne cu
amestecul de sosuri. Se unge o tigaie grill cu spray de ulei si se incinge la
temperature medie-mare. Se adauga feliile de carne si se gatesc timp te 4 – 6
minute pe, pe ambele parti, pana cand s-au patruns.
3. Se amesteca legumele si sucul de lime intr-un vas sufficient de mare.
3.Se aseaza feliile de carne pe jumatatea de jos a baghetei. Se adauga amestecul de legume,
frumze de coriandru si felii de jalapeño. Se stropeste cu dresiing si se acopera cu cealalta
jumatate de bagheta. Se taie in 6 parti egale si se serveste.
No comments:
Post a Comment