Saturday, 19 June 2021

BANH MI - SANDVIS VIETNAMEZ

 Bánh mì este un sandvis preparat in Vietnam, si consta dintr-o bagheta scurta, cu coaja crocanta, taiata longitudinal si umpluta cu carne gatita, legume si condimente peste care se toarna un dressing. Are clar origini  franceze, iar gurile rele spun ca denumirea de Bánh mì este o forma corupta a frantuzescului “pain de mie”.


Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 8 minute / Portii: 6


Nutritie

PE PORTIE: 231 kcal, 18 g proteine, 3 g grasimi (0 g grasimi saturate), 35 g carbohidrati, 4 g fibre, 560  mg sodiu

Ingrediente

 360 g de muschi file de porc, curatat de grasime si taiat in felii de 1 cm grosime.

 2 linguri de sos dulce de chili

 1 lingura de sos de soya

 Spray de uley de masline pentru gatit

 1 castravete mic, curatat de seminte si taiat in fasii longitudinale subtiri

 1 ardei gras rosu, taiat in fasii subtiri

 ½ cana morcov ras

 ¼ cana de ceapa verde, tocata

 ¼ cana dressing asiatic cu susan si ghimbir (vezi reteta mai jos)

 1 lingura de suc de lime

 ¼ cana de frunze proaspete de coriandrucup

 1 ardei jalapeño, proaspat, curatat de seminte si taiat in felii subtiri

 1 bagheta franzutzeasca  (cca 300 g), taiate pe jumatate, longitudinal

 

Dressing Asiatic cu susan si ghimbir (21 linguri / 10 minute)

 2 linguri de sos de soia

 ½ cana de ulei de arahide

 3 linguri otet de orez

 1 lingura de ulei de susan

 1 lingura de suc proaspat de lime

 1 catel de usturoi, zdrobit

 3 linguri de miere de albine

 1 lingura de ghimbir ras proaspat

 1 linura de Sriracha (sal dupa gust)

 2 linguri de apa

 1 lingurita de seminte de susan prajite (optional)

Instructiuni

1. Pentru dressing, se amesteca toate ingredientele intr-un borcan cu capac etans si se agita bine pentru a se combina. Se pune deoparte pana la momentul utilizarii.

2. Se preseaza feliile de carne cu mana pentru a le subtia. Se combina intr-un castron sosul de chilli si sosul de soia. Se ung feliile de carne cu amestecul de sosuri. Se unge o tigaie grill cu spray de ulei si se incinge la temperature medie-mare. Se adauga feliile de carne si se gatesc timp te 4 – 6 minute pe, pe ambele parti, pana cand s-au patruns.

3. Se amesteca legumele si sucul de lime intr-un vas sufficient de mare.

3.Se aseaza feliile de carne pe jumatatea de jos a baghetei. Se adauga amestecul de legume, frumze de coriandru si felii de jalapeño. Se stropeste cu dresiing si se acopera cu cealalta jumatate de bagheta. Se taie in 6 parti egale si se serveste. 


No comments:

Post a Comment