Friday 25 June 2021

Sandvisuri de turta dulce cu ingetata

 Imi plac mult aceste prajiturele cu gust de copilarie si arome de sarbatori de iarna. Imi amintesc de SANTA PARK, care, din pacate, in acest sezon ramane inchis.


Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 35 minute / Portii: 4

Ingrediente

 60 g (4 linguri) de unt fara sare, la temperatura camerei

 1/4 cana zahr tos

 2 linguri de melasa

 1 galbenus de ou, mare

 3/4 cana de faina

1/4 lingurita praf de copt

1/2 lingurita sare de mare (cu granulatie mare)

1 lingurita praf de ghimbir

1/4 lingurita de enibahar

3 linguri de zahar cu granulatie mare (optional)

500 g  inghetata cu aroma de vanilie si nuci pecan

ghimbir confiat

Instructiuni

1. Se incinge cuptorul la 180 °C . Se freaca untul cu zaharul granulat si melasa pana cand se obtine un amestec uniform si cremos. Se incorporeaza galbenusul. Separat, se amesteca faina cu praf de copt, sare si condimente. Se adauga cate o tremie din amestecul de faina peste crema de unt se se incorporeaza amestacand usor. Se imparte aluatul obtinut in 8 parti egale si se formeaza bile de aluat diametrul de 3-4 cm. Se aplatizeaza fiecare bila intr-un disc cu diametrul de cca 8 cm. Si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se presara (optional) cu zafar cu granulatie mare. Se coc in cuptor timp de 11-13 minute, sau pana cand s-au rument. Se trasfera pe on gratar metallic si se lasa sa se raceasca.

2. Se distribuie inghetata pe 4 fursecuri si se acopera cu cele ramase. Se rostogoles pe laterala in ghimbir confiat. Se pastreaza in congelator pana in momentul servirii. Se scot cu 10 minute inaite de a fi servite.


No comments:

Post a Comment