Imi plac mult aceste prajiturele cu gust de copilarie si arome de sarbatori de iarna. Imi amintesc de SANTA PARK, care, din pacate, in acest sezon ramane inchis.
Preparare: 10 minutes / Timp pentru
gatit: 35 minute / Portii: 4
Ingrediente
60 g (4 linguri) de unt fara sare, la
temperatura camerei
1/4 cana
zahr tos
2 linguri de melasa
1 galbenus de ou, mare
3/4 cana de faina
1/4 lingurita
praf de copt
1/2 lingurita sare de mare (cu granulatie
mare)
1 lingurita
praf de ghimbir
1/4 lingurita
de enibahar
3 linguri
de zahar cu granulatie mare (optional)
500 g inghetata cu aroma de vanilie si nuci pecan
ghimbir confiat
Instructiuni
1. Se incinge cuptorul la 180 °C . Se freaca untul cu zaharul granulat si
melasa pana cand se obtine un amestec uniform si cremos. Se incorporeaza
galbenusul. Separat, se amesteca faina cu praf de copt, sare si condimente. Se adauga
cate o tremie din amestecul de faina peste crema de unt se se incorporeaza
amestacand usor. Se imparte aluatul obtinut in 8 parti egale si se formeaza
bile de aluat diametrul de 3-4 cm. Se
aplatizeaza fiecare bila intr-un disc cu diametrul de cca 8 cm. Si se aseaza
intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se presara (optional) cu zafar
cu granulatie mare. Se coc in cuptor
timp de 11-13 minute, sau pana cand s-au rument. Se trasfera pe on gratar metallic si se lasa sa se
raceasca.
2. Se distribuie inghetata pe 4 fursecuri si se acopera cu cele ramase. Se
rostogoles pe laterala in ghimbir confiat. Se pastreaza in congelator pana in
momentul servirii. Se scot cu 10 minute inaite de a fi servite.
No comments:
Post a Comment