ARANCINI este un preparat originar din Sicilia, si ete un mod de a salva risoto care a ramas din ziua precedenta. Pentru a prepara arancini, se modeleaza bile din risoto care se umplu cu difereite amestecuri din carne (ragu), branza (mozzarella si /sau caciocavallo) sau din legume (cel mai adesea mazare); se tavalesc in pesmet si se prajesc in baie de ulei.
Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 55 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 375
kcal, 35 g proteine, 13.3 g grasimi (5 g grasimi saturate), 30 g carbohidrati, 6
g fibre, 329 mg sodiu
Ingrediente
1 lingurita de ulei de masline
extravirgin
¾ ceapa
rosie, toccata marunt
2 catei de
usturoi, zdrobiti
55 g (¼ cana) orez arborio
1 cub de concentrate de supa de pui
185 ml
(¾ cana) de apa clocotita
1 dovlecel
mare, ras si scursde excesul de lichid
80 g (½ cana) mazare congelata
2 lingurite de frunze de cimbru
Spray de
ulei de masline
2 oua a cca 50 g fiecare, battue
30 g
parmesan, ras
Piper
negru proaspat macinat
100 g amestec de kale, varza rosie si morcov
taiat julien (kale slaw)
2 linguri
de maioneza light
2 lingurite de suc de lamaie
Instructiuni
1. Se incinge uleiul intr-o
cratita, la foc mediu. Se adauga
ceapa, ciupercile si usturoiul. Se gateste, amestecand din cand in cand
timp de 6-7 minute sau pana cand ceapa s-a inmuiat. Se creste temperature si se adauga orezul. Se gateste amestecand continuu, timp
de 2 minute.
2. Se adauga cubul pentru supa, sfaramat si apa
clocotita. Se reduce focul la minimum si se gateste acoperit, timp de 12
minute. Se adauga dovleceii, mazarea si cimbrul, se acopera si se gateste in
continuare timp de 2-3 minute pana cand tot lichidul este absorbit iar orezul
este “al dente”. Se transfera intr.-um castron si se lasa timp de 10 minute as se
raceasca.
3. Intre timp se incinge
cuptorul la 180°C (cu ventilatie fortata). Se ung cu prai de uley dous forme ceramice pentru sufleu, de 250 ml
fiecare. Se tapeteaza fundul formelor cu cate un disc de hartie de copt.
Se adauga si se incorporeaza in mixture
de orez oule si parmesanul si se asezoneaza cu piper. Se imparte in cele
doua forme si se niveleaza. Se coace in cuptor timp de 30 de minute, sau pana
cand s-au rumenit. Se scot formele din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de
10 minute.
4. Se amesteca legumele pentru
salata cu maioneza si suc de lamiae. Se desprinde budinca de pe peretii
formelor cu lama unui cutit se se scot din forme. Se indeparteaza discuril de
hartie si se intorc cu partea rumenita in sus. Se aseaza pe farfurii impreuna
cu salata de kale.
No comments:
Post a Comment