Tuesday 22 June 2021

BUDINCA VEGETARIANA IN STIL ARANCINI

 ARANCINI este un preparat originar din Sicilia, si ete un mod de a salva risoto care a ramas din ziua precedenta. Pentru a prepara arancini, se modeleaza bile din risoto care se umplu cu difereite amestecuri din carne (ragu), branza (mozzarella si /sau caciocavallo) sau din legume (cel mai adesea mazare); se tavalesc in pesmet si se prajesc in baie de ulei.

 In reteta de fata, am inlocuit prajirea in ulei incins cu gatitul in cuptor pentru a le face eligibile pentru o dieta pentru controlul greutatii.


Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 55 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 375 kcal, 35 g proteine, 13.3 g grasimi (5 g grasimi saturate), 30 g carbohidrati, 6 g fibre, 329  mg sodiu

Ingrediente

 1 lingurita de ulei de masline extravirgin

 ¾ ceapa rosie, toccata marunt

 2 catei de usturoi, zdrobiti

 55 g (¼ cana) orez arborio

 1 cub de concentrate de supa de pui

185 ml (¾ cana) de apa clocotita

1 dovlecel mare, ras si scursde excesul de lichid

80 g (½ cana) mazare congelata

2 lingurite de frunze de cimbru

Spray de ulei de masline

2 oua a cca 50 g fiecare, battue

30 g parmesan, ras

Piper negru proaspat macinat

100 g amestec de kale, varza rosie si  morcov taiat julien (kale slaw)

2 linguri de maioneza light

2 lingurite de suc de lamaie

Instructiuni

1. Se incinge uleiul intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga ceapa, ciupercile si usturoiul. Se gateste, amestecand din cand in cand timp de 6-7 minute sau pana cand ceapa s-a inmuiat. Se creste temperature si se adauga orezul. Se gateste amestecand continuu, timp de 2 minute.

2. Se adauga cubul pentru supa, sfaramat si apa clocotita. Se reduce focul la minimum si se gateste acoperit, timp de 12 minute. Se adauga dovleceii, mazarea si cimbrul, se acopera si se gateste in continuare timp de 2-3 minute pana cand tot lichidul este absorbit iar orezul este “al dente”. Se transfera intr.-um castron si se lasa timp de 10 minute as se raceasca.

3. Intre timp se incinge cuptorul la 180°C (cu ventilatie fortata). Se ung cu prai de uley dous forme ceramice pentru sufleu, de 250 ml fiecare. Se tapeteaza fundul formelor cu cate un disc de hartie de copt. Se adauga si se incorporeaza in mixture de orez oule si parmesanul si se asezoneaza cu piper. Se imparte in cele doua forme si se niveleaza. Se coace in cuptor timp de 30 de minute, sau pana cand s-au rumenit. Se scot formele din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute.

4. Se amesteca legumele pentru salata cu maioneza si suc de lamiae. Se desprinde budinca de pe peretii formelor cu lama unui cutit se se scot din forme. Se indeparteaza discuril de hartie si se intorc cu partea rumenita in sus. Se aseaza pe farfurii impreuna cu salata de kale.


No comments:

Post a Comment