Tuesday 29 June 2021

FRIGARUI DE PIEPT DE PUI INVELIT IN PROSCIUTTO

 Trebuie să recunoaștem, pieptul de pui dezosat și fără piele poate fi uneori fad. Aroma acestor frigarui este considerabil imbunatatita prin înfășurarea puiului în felii subțiri de prosciutto.


Preparare: 20 minutes / Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 4

Ingrediente

 Ulei vegetal pentru uns gratarul

 1 kg de piept de pui dezosat, fara piele, taiat in 24 de bucati de cca 4 cm fiecare.

 1 lingura de otet din vin alb, sau rosu

 1 catel de usturoi, dat pe razatoare

 1/4 lingurita de fulgi de ardei iute

sare de mare

60 g de branza Fontina (se poate inlocui cu Gruyere, Provolone sau Emmental), taiate in 24 de cubulate (cca 1 – 1.5 cm)

24 thin felii de prosciutto (circa 200 ounces)

1/2 kg de rosii cherry

Instructiuni

1. Se incinge gratarul si se unge cu ulei vegetal. Se prepara o marinada din ulei de masline, otet, rosmarin, usturoi, fulgi de ardei iute si sare. Se pune puiul in marinada si se amesteca pentru a se acoperi cat bai bine. Se aseaza cate un cum de branza pe fiecare bucata de pui si se infasoara co cate o felie de  prosciuto.

2. Se insira pachetelele din piept de pui pe 8 fricarui de lungi (cca 25 cm), alternand cu rossii cherry. Se gatesc pe gratar, acoperite, intorcandu-le din cand in cand, timp de  10 minute, sau pana cand prosciutto a devenit crocant iar puiul s-a patruns.

No comments:

Post a Comment