Trebuie să recunoaștem, pieptul de pui dezosat și fără piele poate fi uneori fad. Aroma acestor frigarui este considerabil imbunatatita prin înfășurarea puiului în felii subțiri de prosciutto.
Preparare: 20 minutes / Timp pentru
gatit: 10 minute / Portii: 4
Ingrediente
Ulei vegetal pentru uns gratarul
1 kg de piept de pui dezosat, fara piele, taiat in 24 de bucati de cca 4
cm fiecare.
1 lingura de otet din vin alb, sau
rosu
1 catel de usturoi, dat pe razatoare
1/4 lingurita de fulgi de ardei iute
sare de mare
60 g de branza Fontina (se poate inlocui
cu Gruyere, Provolone sau Emmental), taiate in 24 de cubulate (cca 1 – 1.5 cm)
24 thin felii de prosciutto (circa 200
ounces)
1/2 kg de rosii cherry
Instructiuni
1. Se incinge gratarul si se unge cu ulei vegetal. Se prepara o marinada
din ulei de masline, otet, rosmarin, usturoi, fulgi de ardei iute si sare. Se
pune puiul in marinada si se amesteca pentru a se acoperi cat bai bine. Se aseaza
cate un cum de branza pe fiecare bucata de pui si se infasoara co cate o felie
de prosciuto.
2. Se insira pachetelele din piept de pui pe 8 fricarui de lungi (cca 25
cm), alternand cu rossii cherry. Se gatesc pe gratar, acoperite, intorcandu-le
din cand in cand, timp de 10 minute, sau
pana cand prosciutto a devenit crocant iar puiul s-a patruns.
No comments:
Post a Comment