Oare știți sentimentul acela când ieși afară și hotărăști că pentru tine vara inca nu a venit? In astfel de zile mi se face dor de arome de nucsoara si scortisoara. Vara aceasta am folosit o varianta de “Quatre épices” (um amestec de condimente fracez, ce contine enibahar, cuisoare, nucsoara si scortisoara) pentru a produce o cocatura de tip cupcakes.
Preparare: 15 minutes + 1 ora macerare / Timp pentru
gatit: 25 minute / Portii: 18 (2 cupcakes pe portie).
Nutritie
PE PORTIE: 145
kcal, 2 g proteine, 1.9 g grasimi (0.5 g grasimi saturate), 26 g carbohidrati, 2
g fibre, 45 mg sodiu
Ingrediente
200 g stafide, tocate marunt
70 g afine deshidratate,
tocate marunt
100 g caise deshidratate, tocate
marunt
100 g cirese confiate, tocate marunt
100ml whisky, caldut
Spray de
ulei de masline
2 oua
(cca 50g fiecre), batut usor
120 g piure
de mere
2 linguri de lapte degresat
3 linguri
de gem de portocale si ghimbir fara zahar adaugat (brandul St. Dalfour)
150 g (1 cana) faina integrala
1 lingurita praf de copt
1 lingurita de mix de condimente (vezi sfaturi)
Instructiuni
1. Se pun stafidele, afinele, caisele si ciresele si whisky intr-un castron
si se amesteca bine. Se acopera si se lasa la macerat circa 1 ora.
2. Se incinge cuptorul la 140°C (cu ventilatie fortata). Se unge cu spray
de ulei de masline o tava pentru mini-briose (36 cupe x 30ml).
3. Se amesteca ouale cu margarina, piure de mere lapte si gem de portocale.
Se adauga mixture de fructi si se amesteca. Se amesteca faina cu praful de copt
si mixul de condimente si se cerne peste compozitia de fructe. Se amesteca totul pana se obtine un aluat
omogen.
4. Se tapeteaza forma de briose cu cosulete de hartie. Se distribute
aluatul in mod egal intre cele 36 de cupe. Se introduce in cuptorul incins si
se coace timp de 20-25 minute, sau pana cand, s-au terminat de copt. Se scoate
form de briose din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute. Se
deslipesc briosele din forma cu varful unui cutit si se aseaza pe un gratar
metalic pentru a se raci complet.
Sfaturi
1. Pentru a obtine un mix de condimente cu arome
de sarbatori de iarna, amestecati :
-
1
lingura de scortisoara macnata
-
2
lingurite de enibahar macinat
-
3
lingurite de nucsoara rasa
-
1
lingurita de cuisoare macinate
-
1
lingurita de ghimbir macinat
-
1
lingurita de seminte de coriandru macinate
Se pune
amestecul intr.-un borcan ce se inchide etans si poate fi pastrat timp de
cateva luni int-um spatiu intunecat si racoros.
2. Cupcakes se
pot patra pana la 1 saptaman in frigider, intr-un container etans sau pana la 4
luni in congelator, impachetate individual in folie de plastic iar apoi in
pungi vidate pentru congelator.
No comments:
Post a Comment