Tuesday 8 June 2021

MINI CUPCAKES CU FRUCTE

 Oare știți sentimentul acela când ieși afară și hotărăști că pentru tine vara inca nu a venit? In astfel de zile mi se face dor de arome de nucsoara si scortisoara.  Vara aceasta am folosit o varianta de “Quatre épices” (um amestec de condimente fracez, ce contine enibahar, cuisoare, nucsoara si scortisoara) pentru a produce o cocatura de tip cupcakes.


Preparare: 15 minutes + 1 ora macerare / Timp pentru gatit: 25 minute / Portii: 18 (2 cupcakes pe portie).

Nutritie

PE PORTIE: 145 kcal, 2 g proteine, 1.9 g grasimi (0.5 g grasimi saturate), 26 g carbohidrati, 2 g fibre, 45  mg sodiu

Ingrediente

 200 g stafide, tocate marunt

 70 g afine deshidratate, tocate marunt

 100 g caise deshidratate, tocate marunt

 100 g cirese confiate, tocate marunt

 100ml whisky, caldut

Spray de ulei de masline

2 oua (cca 50g fiecre), batut usor

120 g piure de mere

 2 linguri de lapte degresat

3 linguri de gem de portocale si ghimbir fara zahar adaugat (brandul St. Dalfour)

150 g (1 cana) faina integrala

1 lingurita praf de copt

1 lingurita de mix de condimente (vezi sfaturi)

Instructiuni

1. Se pun stafidele, afinele, caisele si ciresele si whisky intr-un castron si se amesteca bine. Se acopera si se lasa la macerat circa 1 ora.

2. Se incinge cuptorul la 140°C (cu ventilatie fortata). Se unge cu spray de ulei de masline o tava pentru mini-briose (36 cupe x 30ml).

3. Se amesteca ouale cu margarina, piure de mere lapte si gem de portocale. Se adauga mixture de fructi si se amesteca. Se amesteca faina cu praful de copt si mixul de condimente si se cerne peste compozitia de fructe. Se amesteca totul pana se obtine un aluat omogen.

4. Se tapeteaza forma de briose cu cosulete de hartie. Se distribute aluatul in mod egal intre cele 36 de cupe. Se introduce in cuptorul incins si se coace timp de 20-25 minute, sau pana cand, s-au terminat de copt. Se scoate form de briose din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute. Se deslipesc briosele din forma cu varful unui cutit si se aseaza pe un gratar metalic pentru a se raci complet.

 

Sfaturi

1.  Pentru a obtine un mix de condimente cu arome de sarbatori de iarna, amestecati :

-          1 lingura de scortisoara macnata

-          2 lingurite de enibahar macinat

-          3 lingurite de nucsoara rasa

-          1 lingurita de cuisoare macinate

-          1 lingurita de ghimbir macinat

-          1 lingurita de seminte de coriandru macinate

Se pune amestecul intr.-un borcan ce se inchide etans si poate fi pastrat timp de cateva luni int-um spatiu intunecat si racoros.

2. Cupcakes se pot patra pana la 1 saptaman in frigider, intr-un container etans sau pana la 4 luni in congelator, impachetate individual in folie de plastic iar apoi in pungi vidate pentru congelator.


No comments:

Post a Comment