Thursday, 1 July 2021

SALATA DE OREZ CU PUI, IN COSULETE DE SALATA

 Cu gandul la o cina ceva mai usoara, m-am pus pe facut salata.


Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 15 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 397 kcal, 35 g proteine, 13.3 g grasimi (5 g grasimi saturate), 30 g carbohidrati, 6 g fibre, 329  mg sodiu

Ingrediente

 55g (¼ cup) orez arborio

 Spray de ulei de masline

 200g piept de pui dezosat si fara piele, taiat in cuburi de cca 2 cm.

 ½ ardei gras rosu, curatt de seminte

 2 lingurite de condiment arabesc Za’atar

100 g de amestec de kale, varza rosie si  morcov taiat Julien (kale slaw)

80g pastai de mazare dulce (snow peas), taiata pe diagonal in feliute subtiri

50g bocconcini branza bocconcini, tocata (se poate inlocui cu mozzarella)

2 linguri de tzatziki

1 lingurita de ulei de masline extra virgin

Sucul de la ½ de lamiae, proaspat stors

6 frunze de salata iceberg

Instructiuni

1. Se gatest e orezul conform instructiunilor de pe pached.

2. Intre timp se pune la incins o tigaie grill. Se ung bucatile de pui si ardeiul gras cu spray de ulei. Se presara puiul cu Za’atar. Se pun bucatile de pui si ardeiul gras in tigaia grill incinsa si se prajesc cate 2 minute pe fiecare partesau pana cand puiul s-a rumenit iar ardeiul incepe sa se innegreaca. Se ia de pe foc si se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute .

3. S toaca ardeiul si se pune, impreuna cu puiul intr-un caston de marime medie. Se adauga orezul, legumele si branza. Se amesteca tzatziki cu ulei de masline si zeama de lamiae si se adauga peste amestecul de orez.

4. Se aseaza frunzele de salata pe farfurii, in asa fel incat sa formeze un cosulet, care se umple cu salata de orez si pui.  


No comments:

Post a Comment