Cu gandul la o cina ceva mai usoara, m-am pus pe facut salata.
Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 15 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 397
kcal, 35 g proteine, 13.3 g grasimi (5 g grasimi saturate), 30 g carbohidrati, 6
g fibre, 329 mg sodiu
Ingrediente
55g (¼ cup) orez
arborio
Spray de ulei de masline
200g piept
de pui dezosat si fara piele, taiat in cuburi de cca 2 cm.
½ ardei gras rosu, curatt de seminte
2 lingurite de condiment arabesc Za’atar
100 g de amestec de kale, varza rosie si morcov taiat Julien (kale slaw)
80g pastai de mazare dulce (snow peas), taiata
pe diagonal in feliute subtiri
50g bocconcini branza bocconcini, tocata
(se poate inlocui cu mozzarella)
2 linguri
de tzatziki
1 lingurita de ulei de masline extra
virgin
Sucul de la ½ de lamiae, proaspat stors
6 frunze de salata iceberg
Instructiuni
1. Se gatest e orezul conform
instructiunilor de pe pached.
2. Intre timp se pune la incins
o tigaie grill. Se ung bucatile de pui si ardeiul gras cu spray de ulei. Se
presara puiul cu Za’atar. Se pun
bucatile de pui si ardeiul gras in tigaia grill incinsa si se prajesc cate 2 minute
pe fiecare partesau pana cand puiul s-a rumenit iar ardeiul incepe sa se
innegreaca. Se ia de pe foc si se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute
.
3. S toaca ardeiul si se pune,
impreuna cu puiul intr-un caston de marime medie. Se adauga orezul, legumele si
branza. Se amesteca tzatziki cu ulei de masline si zeama de lamiae si se adauga
peste amestecul de orez.
4. Se aseaza frunzele de salata pe farfurii, in asa fel incat sa formeze un
cosulet, care se umple cu salata de orez si pui.
No comments:
Post a Comment