Sunday 13 June 2021

SIS KEBAB DE MIEL CU SALATA DE ROSII

 Cum ar veni, kebab pe țepușă. Din Levant. Ori asemănător.


Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 481 kcal, 41 g proteine, 13.5 g grasimi (4.1 g grasimi saturate), 42 g carbohidrati, 9 g fibre, 628  mg sodiu

Ingrediente

 Spray de ulei de masline

 2 x 125g pulpa de miel, curatata de grasime si taiata in cuburi de cca 2 cm

 3 lingurite de amestec de condimente Za’atar

 2 lipii arabesti

 100g Tzatziki gata preparat

Felii de lamiae pentru servit

 

Tomato salad

3 rosii, taiate pe meridian, in forma de pana

¼ ceapa rosie taiatea in felii subtiri

½ ardei gras rosu, tocat grosolan

1 lingurita de ulei de masline extra virgintsp

sucul de la ½ de lamiae, proaspat stors

1 lingurita de amestec de condiment Za’atar

Instructiuni

1. Se amesteca ingradientele pentru salata intr-un cistron si se pun deoparte pentru a se combina aromele.

2. Se ung bucatile de carne cu spray de ulei de masline si se amesteca bine cu Za’atar. Se las acca 10 minute pentru a se marina. Se impart in 6 portii egale si se insira pe frigarui metalice sau de lemn.

3. Se incinge gratarul. Se ung lipiile pe ambele parti cu spray de ulei si se coc pe gratar timp de 1-2 minute, pe ambele parti. Se rup in bucati si se pun deoparte, acoperite cu un prosop de bucatarie. Se ung frigaruile cu spray de uley si se frig pe gratr timp de 3-4 minute (sau pana cands sunt facute), intorcandu-le din cand in cand.

4. Se impart frigaruile in doua farfurii si se servesc cu lipii calde, slayta de rosii si tzatziki.

Sfaturi

Daca se folosesc frigarui din lemn, trebuie sa se puna intr-un vas cu apa cu 30 minute inainte de a le pune pe foc, pentru a se imbiba cu apa si a nu se arde in timpul gatirii.


Cu ceva mai multa manopera, puteti incerca si reteta lui Jamie Oliver:



No comments:

Post a Comment