Cum ar veni, kebab pe țepușă. Din Levant. Ori asemănător.
Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 481 kcal, 41 g proteine, 13.5 g grasimi (4.1 g grasimi saturate), 42 g carbohidrati, 9 g fibre, 628 mg sodiu
Ingrediente
Spray de ulei de masline
2 x 125g pulpa de miel, curatata de
grasime si taiata in cuburi de cca 2 cm
3 lingurite de amestec de condimente Za’atar
2 lipii arabesti
100g Tzatziki
gata preparat
Felii de
lamiae pentru servit
Tomato salad
3 rosii,
taiate pe meridian, in forma de pana
¼ ceapa rosie taiatea in felii subtiri
½ ardei
gras rosu, tocat grosolan
1 lingurita de ulei de masline extra
virgintsp
sucul de la ½ de lamiae, proaspat stors
1 lingurita de amestec de condiment Za’atar
Instructiuni
1. Se amesteca ingradientele pentru
salata intr-un cistron si se pun deoparte pentru a se combina aromele.
2. Se ung bucatile de carne cu
spray de ulei de masline si se amesteca bine cu Za’atar. Se las acca 10 minute
pentru a se marina. Se impart in 6 portii egale si se insira pe frigarui
metalice sau de lemn.
3. Se incinge gratarul. Se ung
lipiile pe ambele parti cu spray de ulei si se coc pe gratar timp de 1-2
minute, pe ambele parti. Se rup in bucati si se pun deoparte, acoperite cu un
prosop de bucatarie. Se ung frigaruile cu spray de uley si se frig pe gratr
timp de 3-4 minute (sau pana cands sunt facute), intorcandu-le din cand in
cand.
4. Se impart frigaruile in doua farfurii si se servesc cu lipii calde,
slayta de rosii si tzatziki.
Sfaturi
Daca se folosesc frigarui din lemn, trebuie sa se puna intr-un vas cu apa
cu 30 minute inainte de a le pune pe foc, pentru a se imbiba cu apa si a nu se
arde in timpul gatirii.
Cu ceva mai multa manopera, puteti incerca si reteta lui Jamie Oliver:
No comments:
Post a Comment