Thursday 10 June 2021

SLIDERE DE PUI DULCI-PICANTE


SLIDERul este un soi de sandwich cald, inventat in America, asamblat intr-o chifla si care apoi este gatit mai intai in abur dupa care se rumeneste pe gratar.


Preparare:  10 minutes / Timp pentru gatit: 30 minute / Portii: 12

Eu am s-o iau mai pe scurtatura si am as-l pregatesc in cuptor. Tot pentru a face economie de timp se poate folosi piept de pui fript la gratar, ramas de cu seara, sau cumparat “de-a gata” de  la supermarket.

Nutritie

PE PORTIE: 390 kcal, 23 g proteine, 15 g grasimi (7 g grasimi saturate), 40 g carbohidrati, 15 g fibre, 603  mg sodiu.

Ingrediente

 12 chifle mari (cca 8 cm in diametru)

 2 ½ cani de pui gatit, desfacut in fasii

1 cana de cuburi de ananas proaspta, sau din conserva, tocate

 ⅔ cana sos barbecue dulce Heinz 

 ¼ cana ardei jalapeno in otet 

 1 ½ cana de branza Gouda 

6 linguri de unt topit 

2 linguri de miere de albine 

1 lingura de sos Worcestershire 

½ lingurita de pier negru 

Ardei Jalapeno proaspat, feliat (optional)

Instructiuni

1. Se incinge cuptorul la 175 °C. Se taie chiflele in jumatati. Se aseaza partea de jos a chiflelor intr-o tava dreptunghiulara, de cca 33 x 23 cm si 4 cm adancime (cam 2.8 litri). Se amesteca intr-un castron  fasiile de pui cu anans, sos pentru barbeque si ardeii jalapeno murati. Se distribuie cu o lingura peste jumatatile de chifla din tava. Se aseaza deasupra fumatatile din partea de sus a chiflelor.

2. Se amesteca apoi branza rasa cu untul topit, miere si sos Worcestershire. Se toarna peste chiflele din tava si se asezoneaza cu piper negru, macinat proaspat.

3. Se acopera tava cu folie de alumine si se coace in cuptor timp de 15 minute. Se indeparteaza apoi folia de aluminiu si se coace in continuare timp de 10-15 minute, sal pana cand branza s-a topi tiar chiflele s-au rumenit. Bake, covered, 15 minutes. Uncover; bake 10 to 15 minutes more or until cheese is melted and roll tops are light brown. Se servesc calde, decorate optional cu felii de jalapeno proaspat.

No comments:

Post a Comment