O mancare adaptata dupa o reteta japoneza, pentru o cina gustoasa, usor de preparat si destul de light. Umami, cel de al cincilea gust, de care nu ne putem satura vine atat din ciupercile shiitake cat si din pasta miso pe care am folosit-o la marinarea somonului.
Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 30 minute / Portii: 4
Ingrediente
2 linguri de pasta miso alba sau
galbena
4 lingurite
de miere de albine
2 linguri de
ote de orez
4 fileuri de somon, fara piele (cca 170 g fiecare), preferabil de
captura
1/2 castravete de gradina, feliat subtire
Sare si piper negru proaspat macinat
3 linguri
de unt nesarat
200 g ciuperci shiitake, tocate (3 cani)
1 cana orez jasmine rice, clatit
1 cana mazare congelata
Instructiuni
1. Se amesteca intr-un vas suficient de mare, pasta miso cu 3 lingurite de
miere si 1 lingura de otet de orez. Se adauga somonul si se invarte in marinada pentru a se acoperi pe toate partile.
Se amesteca veliile de castravete cu ½ lingurita de sare; se lasa sa stea timp
de 10 minute, dup care se scurge sucul de castravete si se usuca cu prosoape de
hartie. Se amesteca cu restul
de 1 lingurita de miere si 1 lingura de oted te orez.
2. Se topeste unyul intr-o cratita, la foc
mediu. Se adauga ciupercile;
se condimenteaza cu sare si piper. Se gatesc, amestecand continuu, timp de 5 minute saupana cand devin
aurii. Se adauga orezul si se gateste timp de 1 minut, amestecand continuu. Se
adauga 1 ¾ cana de apa clocotita. Se
verifica asezonarea. Se da in clocot, dupa care se reduce flacara la minimum,
se acopera si se gateste timp de 15 minute.
No comments:
Post a Comment