Pastitsio este versiunea greceasca a lasangei. Ingredientele de baza sunt
macaroane, carne tocata si sos bechamel. Cum macaroanele alea lungi (acum le
spone “ziti”) nu le-am mai vazut demult prin piata, am adaptat bunatate de reteta
la ce avem. Adica paste
scurte. Eu am folosit “penne”. Rezultatul nu are aspectul de pstitsio, dar gustul
nu a avut de suferit.
Nutritie
PE PORTIE: 579
kcal, 33 g proteine, 22 g grasimi (7 g grasimi saturate), g carbohidrati, ? g fibre, 905 mg sodiu
Ingrediente
1 lingura de ulei de masline
500 g de
carne tocatda de vita sau miel
1 ceapa, toccata marunt
3 catei de usturoi, zdrobiti
Sare de mare si piper negru proaspat
macinat
400 g passata
1_¼ cana de apa
1 ingura de oregano tocat, plos cateva
crengute pentru ornat
¼ ingurita de scortisoara macinata
500 g paste “penne” or “ziti”
490 g sos bechamel (din supermarket)
Instructiuni
1. Se incinge uleiul intr-o tigaie care poate fi folosite si in cuptor. Se adauga carnea
tocata, ceapa si usturoiul si se gatete timp de 6-8 minute, amestecand cu o
lingura te lemn ca sa sprgem bulgarasii de carne care se formaza, pana cand
carnea incepe sa se rumeneasca. Se
asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
2. Se incorporeaza passatta, apa, oregano si
scortisoara. Se da in fiert. Se adauga pastele si se readuce la temperature de
fierbere. Se reduce flacara si se fierbe acoperit, amestecand din cand in cand,
timp de 20 de minute, sau pana cand pastele sunt fragede.
3. Intre timp se incinge gratarul cuptorului la mare. Se adauga peste paste
sosul bechabel. Se gateste sun gri timp de 4-5 minute, sal pana cand sosul
bechamel incepe sa se caramelizeze. Se scoate din cuptor si se lasa sa se
odihneasca timp de 5 minute inainte de a fi servit. Se orneasa optional cu fronze
proaspete de oregano.
No comments:
Post a Comment