Sunday, 29 January 2023

Supa Ramen

 Nu există nimic mai reconfortant pe timp de iarna, decât un castron fierbinte de supa.

Aceasta este o versiune de supa ramen, făcută cu muschi de porc, ouă fierte moi și gochujang, o pastă de ardei iute, populară în bucătăria coreeană. Rezultatul este cu totul delicios.


Preparare: 15 minute / Timp de gatit: 20 minute / Portii: 2


Ingrediente

2 cani de supa de pui

300 ml apa

1 lingura sas de soia

1 lingurita ulei de susan

1 lingura fulgi de ardei iute (* vezi nota)

 2 linguri de pasta de ardei coreana gochujang (*vezi nota)

(inlocuitori: sriracha, sambal oelek, thai chili paste, harissa paste)

 2 linguri de pasta miso alb (* vezi nota)

 2 pachete de supa coreana instant (* vezi nota)

 2 oua fierte moi, taiate in jumatati

 2 maini de muguri de fasole (* vezi nota)

 2 linguri de kimchi tocat marunt (* vezi nta)

 2 linguri de ceapa verde tocata diagonal

 2 maini de frunze de coriandru

 

PORC (SAU PUI) PICANT

 1½ lingurita de ulei de arahide (sau alt ulei vegetal neutru)

2 catei de usturoi, feliati foarte fin

300 g muschi de porc (sau pulpe dezosate de pui) feliate subtire

1 lingurita de pasta de ardei coreana gochujang (sal sos sriracha)

1½ lingurita zahar tos

1 lingurita de piper alb macinat

6 cepe verzi, foliate pe diagunala (atat partea alba cat si partea verde)

1 lingura de seminte de susan, prajite

1 lingurita de ulei de susan

Instructiuni

1. Se amesteca supa de pui cu apa si se gateste la foc mediu, pana cand amestecul incepe as fiarba. Se adauga soya, uleiul de susanul, fulgii si pasta de ardei iute, si pasta miso si se amesteca pentru a se omogeniza. Se tine supa calda, la foc mic.

2. Se gatesc taiteii conform instructiunilor de pe pachet, omitand pliuletele cu aroma (daca sunt incluse). Se pastreaza la cald.

3. Se ininge la foc mare un wok (sau o tigaie). Se adauga uleiul si se las sa se incinga. Se adauga usturoiul, si se prajeste rapid, amestecand continuu. Se adauga carnea si se prajeste timp de 9- de secunde. Se adauga pasta de ardei iute, zaharul, piperil ceapa verde, semintele si uleiul de susan si se amesteca.

4. Se mareste focul la supa si se da in fiert. Se impart taiyeii in doua boluri calde,si se toarna desupra supa fierbinte.

5. Se pune in fiecate bol cate doua jumatati de ou fiert, muguri de fasole si carne. Se orneaza cu kimchi, ceapa verde toccata si frumze de coriandru.


Note:

 Ingredientele asiatice se pot compara online de la https://asiasupermarket.ro

Pasta de ardei iute coreana  gochujang

https://asiasupermarket.ro/index.php?route=product/product&path=76&product_id=236

 Fulgi de ardei iute

https://asiasupermarket.ro/index.php?route=product/product&product_id=567&search=fulgi

Taitei prospeti LanZhou

https://asiasupermarket.ro/index.php?route=product/product&product_id=537&search=taitei

Pasta miso alb

https://asiasupermarket.ro/index.php?route=product/product&product_id=603&search=miso

Supa Coreeana Shin

https://asiasupermarket.ro/index.php?route=product/product&product_id=75

Muguri de fasole

https://asiasupermarket.ro/index.php?route=product/product&product_id=348&search=muguri

Kimchi

https://asiasupermarket.ro/index.php?route=product/product&product_id=659&search=kimchi

No comments:

Post a Comment