Nu există nimic mai reconfortant pe timp de iarna, decât un castron fierbinte de supa.
Aceasta este o versiune de supa
ramen, făcută cu muschi de porc, ouă fierte moi și gochujang, o pastă de ardei
iute, populară în bucătăria coreeană. Rezultatul este cu totul delicios.
Preparare: 15 minute / Timp de gatit: 20 minute / Portii: 2
Ingrediente
2 cani de supa de pui
300 ml apa
1 lingura sas de soia
1 lingurita
ulei de susan
1 lingura fulgi de ardei iute (* vezi nota)
2 linguri de pasta de ardei coreana gochujang (*vezi nota)
(inlocuitori:
sriracha, sambal oelek, thai chili paste, harissa paste)
2 linguri de pasta miso alb (* vezi nota)
2 pachete de supa coreana instant (* vezi nota)
2 oua fierte moi, taiate in jumatati
2 maini de muguri de fasole (* vezi nota)
2 linguri de kimchi tocat marunt (* vezi nta)
2 linguri de ceapa verde tocata diagonal
2 maini
de frunze de coriandru
PORC (SAU PUI) PICANT
1½ lingurita de ulei de arahide
(sau alt ulei vegetal neutru)
2 catei de usturoi, feliati foarte fin
300 g muschi de porc (sau pulpe dezosate
de pui) feliate subtire
1 lingurita de pasta de ardei
coreana gochujang (sal sos sriracha)
1½ lingurita zahar tos
1
lingurita de piper alb macinat
6 cepe verzi, foliate pe diagunala (atat
partea alba cat si partea verde)
1
lingura de seminte de susan, prajite
1
lingurita de ulei de susan
Instructiuni
1. Se amesteca supa de pui cu apa si se gateste
la foc mediu, pana cand amestecul incepe as fiarba. Se adauga soya, uleiul de susanul,
fulgii si pasta de ardei iute, si pasta miso si se amesteca pentru a se
omogeniza. Se tine supa calda, la foc mic.
2. Se gatesc taiteii conform
instructiunilor de pe pachet, omitand pliuletele cu aroma (daca sunt incluse).
Se pastreaza la cald.
3. Se ininge la foc mare un wok (sau o tigaie). Se adauga uleiul si se las
sa se incinga. Se adauga usturoiul, si se prajeste rapid, amestecand continuu.
Se adauga carnea si se prajeste timp de 9- de secunde. Se adauga pasta de ardei
iute, zaharul, piperil ceapa verde, semintele si uleiul de susan si se
amesteca.
4. Se mareste focul la supa si se da in fiert. Se impart taiyeii in doua boluri
calde,si se toarna desupra supa fierbinte.
5. Se pune in fiecate bol cate doua
jumatati de ou fiert, muguri de fasole si carne. Se orneaza cu kimchi, ceapa verde toccata si
frumze de coriandru.
Note:
Ingredientele asiatice se pot compara online de la https://asiasupermarket.ro
Pasta de ardei iute coreana gochujang
https://asiasupermarket.ro/index.php?route=product/product&path=76&product_id=236
Fulgi de ardei iute
https://asiasupermarket.ro/index.php?route=product/product&product_id=567&search=fulgi
Taitei prospeti LanZhou
https://asiasupermarket.ro/index.php?route=product/product&product_id=537&search=taitei
Pasta miso alb
https://asiasupermarket.ro/index.php?route=product/product&product_id=603&search=miso
Supa Coreeana
Shin
https://asiasupermarket.ro/index.php?route=product/product&product_id=75
Muguri de fasole
https://asiasupermarket.ro/index.php?route=product/product&product_id=348&search=muguri
Kimchi
https://asiasupermarket.ro/index.php?route=product/product&product_id=659&search=kimchi
No comments:
Post a Comment