Carot Cake este o prajitura pentru orice ocazie. Are o textura moale si umeda arômata din belsug cu scortisoara, vanile, zahar brun, nucsoara si coaja de portocala. Ei bine, o dragoste atât de mare nu se putea manifesta altfel decât în felurite variante. Drept pentru care, azi am adaptat reteta la o delicioasă prăjitură cu aport caloric scazut.
Preparare: 20 minutes / Timp pentru
gatit: 45 minute / Portii: 16
Nutritie
PE PORTIE: 269 kcal, 31 g proteine, 6.4 g grasimi (1.8 g
grasimi saturate), 19 g carbohidrati, 3 g fibre, 361 mg sodiu.
Ingrediente
80 g margarina light la temperature
camerei (Becel, Benecol, sau alt brand asemanator)
80 g (½ cana) zahar brun
1 lingurita de extract de vanilie
3 morcovi
rasi pe razatoarea mica
160 g (1 cana) de faina integrala “care creste singura”
75 g (½ cana) de faina able “care creste singura”
1 ½ lingurita de amestec de condiment (vezi reteta)
2 oua
(cca 50 g fiecare eggs), batute lejer
coaja rasa fin si sucul de la o portocala
60 ml (¼ cana) de lapte degresat
Coaja rasa de portocala pentr ornat
Glazura
de crema de branza
125
g crema de branza light (pholadelphia, mascarpone …)
¼ lingurita
de coaa de portocale rasa fin
3 lingurite de suc de portocal proaspat stors
2 Linguri
de indulcitor (eu folosesc Sly be basa de xylitol)
Amestec
de condimente (pentru cca. ¼ de cana)
1 lingura de scortisoara macinata
2 lingurite de enibahar macinat
2 lingurite de nucsoara macinata
1 lingurita de cuisoare macinate
1 lingurita de ghimbir macinat
1 lingurita de coriandru bacinat
3/4 lingurita de mace macinat (sau
nucsoara)
Se amesteca toate condimentele intr-um borcan cu capac etans. Se pastreaza intr-um loc intunecat si racoros pentru cateva luni.
Instructiuni
1. Se preîncălzeste cuptorul la 170°C (cu
ventilatia pornita). Se pulverizeaza cu ulei de masline o tava pentru copt
joasa, de cca 16 cm x 26 cm. Se tapeteaza cu hartie de copt, astfel ibcat
hartia as depaseasca partilhe laterale.
2. Folosind o lingură de lemn, amestecați margarina, zahărul și vanilia într-un castron mare. Se amestecă morcovul. Adăugați făină, mixul de condimente, oul, coaja și sucul de portocale și laptele. Se amestecă până se combină bine.
3. Turnați amestecul în tava pregătită și
folosiți dosul unei linguri pentru a netezi suprafața. Se coace 40-45 de minute
sau pana cand o scomitoare introdusa in centrul prajiturii iese curata. Se lasa
as se raceasca in tava timp de 5 minute, dupa care se scoate si se aseaza pe um
gratar metalic pentru a se raci complet.
4. Pentru a face glazura de crema de brânză,
amestecați crema de brânză, coaja și sucul de portocale și indulcitorul într-un
castron mic.
5. Întindeți glazura peste prajitura. Se
presara cu coaja rasa de portocala, se taie in 16 bucat si se serveste.
No comments:
Post a Comment