Saturday, 21 January 2023

MIEL MADRAS

 Miel Madras  este o versiune a omniprezentului curry din mai toate meniurile indiene. E un miel destul de picant datorita cantitatii mari de ardei iue folositi la prepararea pastei Madras.


Preparare: 15 minutes + racire pest enoapte / Timp de gatit:  6 ore (low) / Portii: 4

Nutritie

PE PORTIE: 488 kcal, 28 g proteine, 13 g grasimi (2 g grasimi saturate), 59 g carbohidrati, 9 g fibre, 418 mg sodiu

Ingrediente

 1 ceapa mare, taiata in jumatate si feliata

 3 linguri de pasta de curry Madras

 o cutie de 400 g can chopped tomatoes

 1 cum de supa concentrata de legume

 1 ½ lingura de linte rosie, spalata si scursa

o cutie de 425 g de boabe de naut, nescursa

 1 lingura de ghimbir ras

 1 lingurita de seminte de chimion

 1 baton de scortisoara

 100 g frinze de kale

 300 g pulpa de miel, curatata de grasime si taiata in cubulete

210 g (1 cana) de orez brun, gatit, pentru servire.

Instructiuni

1. Se pun toate imgredientele in vasul slow cookerului impreuna cu 2/3 de cana de apa se se amesteca bine. Se acopera si se da la frigider peste noapte.

2. A doua zi, se amesteca din nou si se gateste pe treapta LOW timp de 6 ore, sal pana cand mielul si legumele sunt fragede. Se serveste alaturi de orez brun.


No comments:

Post a Comment