Un desert dulce-acrisor, bogat in vitamina C, pentru sustinerea organismului in caz de viroze si gripe.
Preparare: 20 minutes / Timp total: 20 minute / Portii: 5
Nutritie
PE PORTIE: 164 kcal, 3 g proteine, 5 g grasimi (2 g grasimi
saturate), 28 g carbohidrati, 4 g fibre, 1 mg sodiu
Ingrediente
3 linguri de
zahar brut din trestie de zahar (turbinado, demerara, muscovado)
1 lingurita
de cardamom macinat
6 portocale de
marime medie (cca 1.5 kg)
1 lingurita de extract de vanilie
1 lingura de unt
¼ cana de fistic tocat
Instructiuni
1. Se pozitioneaza gratarul cuptorului in treimea superioara. Se preincalzeste broilerul la mare. Se tapeteaza a
tava cu folie de aluminiu.
2. Se freaca intr-un castron zaharul cu cardamom. Se transfera 1 lingura de zahar intr-o craticioara.
3. Se curate portocalele de coja si de pielita alba
si se feliaza in rondele de cca 1 cm grosime. Se gatesc sub broiler timp de 5
pana la 10 minute, sau pana cand incep sa se caramelizeze pe margini.
4. Intre timp, se rade coaja de la portocala ramasa
si se stoarce sucul. Se adauga coaja rasa si ⅓ de cana de suc peste zaharul din
craticoara. Se pune la foc mediu-mare si se aduce la temperatura de fiernere. Se
regleaza flacara cat sa se mentina la aceasta temperature, si se fierbe timp de
2-3 minute, sau pana cand s-a redus la jumatate. Se ia de pe foc si se
incorporeaza untul.
No comments:
Post a Comment