Friday 21 April 2023

PUI TIKKA

 Puiul tikka este un preparat popular in subcontinentul indian din timpul imperiului Mogul. In mod traditional, este vorba de frigarui din carne de pui dezosat marinata intr-un amestec de iaurt si condimente indiene si fripte pe un gratar cu carbuni.


 

Preparare: 15 minutes + marinare peste noapte / Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 4

Nutritie

PE PORTIE: 353 kcal, 40 g proteine, 16.2 g grasimi (4.2 g grasimi saturate), 9 g carbohidrati, 6 g fibre, 175 mg sodiu

Ingrediente

 70 g (¼ cana) iaurt

 sucul proaspat stors de la o jumatate de lamaie

 8 catei de usturoi, zdrobiti

 o bucata de 5 cm de ghimbir, curatata de coaja si data pe razatoare fina

 1 lingura de ulei de masline

 1 lingura de poia de ardei dulce

 3 lingurite de garam masala

 1½ lingurita de chimion macinat

 piper negru proaspat macinat

 800 g pulpe de pui dezosate, curatate de grasime si taiate in jumatati

 Ceapa rosie feliata subtire, pentru servit

 Frunze de coriandru, pentru servit

 Felii de lamiae, pentru servit

 Salata

 50 g (2 cani) frunze de spanac baby

 200 g rosii cherry, taiate in jumatati

 1 castravete (cca 150 g) feliat subtire

 1 morcov (cca 125 g) taiat juliene

 Un dressing pentru salata (optional)

Instructiuni

1. Se pune intr-un castron mare iaurtul impreuna cu sucul de lamaie, ustuoi, ghimbir, boia de arei, garam masala si chimen. Se condimenteaza cu piper si se amesteca. Se adauga puiul si se invarte in marinada de iaurt pentru a se acoperi complet. Se acopera cu folie de plastic si se lasa la marinat in frigider, peste noapte.

2. Se incinge gratarul cu carbuni. Intre timp se distribuie bucatile de pui pe 8 frigarui metalice, lungi. Se aseaza frigaruile pe gratarul incins si se coc, intorcand-le o data, timp de 8 minute sau pana cand carnea este gatita.

3. Pentru salata, se amesteca intr-um castron spanacul cu jumatatile de rosii, castravetii si morcovii. Se adauga (optional) dressingul pentr salata si se amesteca.

4. Se impart frigaruile in 4 farfurii si se presara cu inele de ceapa rosie si frunze de coriandru. Se servesc alaturi de felii de lamaie si salata.


No comments:

Post a Comment