Pulpe de pui frgede cu glazura lipiciuasa dulce-aromata. Merita sa cautati piloncillo pentru glazura de bere. Acest zahar nerafinat folosit în bucătăria mexicană este făcut din suc de trestie evaporat. Aroma sa complexă caramelizată echilibrează la perfectie gustul anarui al berii.
Preparare: 1 ora si 15 minute / Timp
total: 1 ora si 15 minute / Portii: 4 (o pulpa de pui, 3/4 de cana de legume si
o jumatate de stiulete de porumb)
Nutritie
PE PORTIE: 467
kcal, 36 g proteine, 21 g grasimi ( 5 grasimi saturate), 32 g carbohidrati, 3 g
fibre, 553 mg sodiu
Ingrediente
1 lingura de oregano, de preferinta
mexican (Condiment
Mexican Oregano 160 g)
1 lingurita de piper negru macinat
3/4 lingurita de sare
1/2 de lingurita de chimion macinat
3/4 cana de
bere neagra
6 catei de usturoi, curatati de coaja
3 linguri de piloncillo ras (sau zahar brun) (Piloncillo
- zahăr brut nerafinat 200 g)
1/2 lingurita de ardei iute pisat
2 zucchini de marime medie, taita pe diagonala in felii de ~6 mm
grosime.
2 cepe rosii de marime medie, taiata in
rondele cu grosimea de ~6 mm
2 stiuleti de porumb pentru copt, curatati de
panuse si taiati in jumatati
2 linguri de ulei de canolla sau ulei de masline extravirgin
Ceapa verde sau chives tocat pentru ornat
Instructiuni
1. Se incinge
gratarul la temperature medie-mare.
2. Se amesteca intr-un castronel organo cu 1/2 de lingurita de sare si chimion.
Intr-o craticioara se amesteca berea, piloncillo (sau zaharul brun), ardeiul
iute si 1 lingurita din amestecul de condimente. Se da in clocot si se reduce temperature
cat sa se obtina o fierbere molcoma. Se gateste timp de 20 – 25 de
minute, sau pana cand s-a reduz la 1/4 de cana, amestecand frecvent.
3. Se tamponeaza pulpele de pui
cu servete de hartie si se freaca cu amestecul de condimente. Se unge gratarul
cu ulei. Se gateste puiul pe gratar, intorcandu-l din cand in cand, timp de 14 –
16 minute sau pana cand un termometru pentru gatar indica temperatura la
centrul partii celei mai graoas de 68 – 70 °C. Se pensuleaza pulpele de pui cu
cca jumatate din mixture de bere. Se continua sa se gateasca timp de 1 – 2 minute
sau pana cand pulpele incep sa se carbonizeze. Se intorc pulpele, si se
pensuleaza cu restul de mixture de bere. Se continua as se gateasca inca 2 minute, sau pana cand temperatura la
interiorul pulpelor ajunge la 73-75 °C si pielea incepe sa se carbonizeze. Se
transfera pulpele pe o farfurie si se acopera lejer cu folie de aluminiu pentru
a se pastra calde.
4. Se ung feliile de zucchini, ceapa si porumbul cu uleiul ramas si se sareaza. Se gatesc pe gratar timp de 6 – 8 minute, intorcandu-le din cand in cand, sau pana cand s-au inmuiat si incep sa se caramelizeze. Se serveste puiul alaturi de legume ornate cu ceapa verde sau chives tocate.
No comments:
Post a Comment