Uneori, retetele simple sunt cele mai bune. Ca și acesta, care este perfeta pentru o cun din cursul sptamanii, dar este și suficient de eleganta încât as fie servita la o cină festivă. Necesita doar câteva ingrediente și este gata în mai puțin de 30 de minute – cit sa aranjezi masa si sa torni vinul in pahare.
Preparare: 15 minute / Timp total:
30 minute / Portii: 4
Nutritie
PE PORTIE: 374
kcal, 29 g proteone, 22 g grasimi (3.6 g grasimi saturate), 17 g carbohidrati,
7 g fibre, 70 mg sodiu.
Ingrediente
3 ardei grasi, de preferinta rosu,
portocaliu si galben, taiati in fasii de ~1 cm latime
2 zucchini, taiati in felii de 6-8 mm
grosime
2 cepe rosii, taiate pe lungime in obt bucati
(wedges)
Ulei de masline
1 ou
coaja rasa de la o lamaie
o mana de frunze de marar tocate
1 lingura de miez de nuca, sfaramat
2 linguri de migdale macinate
4 fileuri de somon (app 100 g fiecare)
Instructiuni
1. Se incinge
cuptorul la 180°C. Se pun intr-o tava ardeii, dovleceii si ceapa; se stropeste
cu ulei de masline si se amesteca. Se introduce tava in cuptor si se gatesc
legumele cat timo se pregateste somonul (cca 10 minute). Intr-un castron se bat
ouale. Se incorporeaza coaja de lamaie, mararul, nucile si migdalele macinate.
Se asezoneasa cu piper negru proaspat macinat.
2. Se scoate tava
din cuptor si se aseaza fileurile de somon deasupra legumelor. Se toarna mixtura de ou, cu o
lingura, peste fiecare fileu. Se pune tava in cuptor si se gateste pentru 15-20 minute. Se verifica
frecvent, pentru a nu se gati prea mult, pentru ca altfe somonul se va usca.
No comments:
Post a Comment