Saturday, 29 July 2023

SUPA RECE DE CASTRAVETI

Refer to English translation for non-Romanian speakers. 

Cine spune că supa trebuie să fie fierbinte? Această rețetă de supa crema de castraveti, ușor de preparat,  si cu un conținut scăzut de carbohidrați este perfectă pentru relaxare într-o seară caldă de vară.


Preparare: 7 minute / Timp total: 7 minute + 2 ora racire in frigider / Portii: 4 (3/4 de cana, ca un fel de baza light)

Nutritie

PE PORTIE: 67 kcal, 3 g proteine, 4 g grasimi (2 grasimi saturate), 6 g carbohidrati, 1 g fibre, 236 mg sodiu.

Ingrediente

 1 castravete mare, curatat de coaja si taiat in bucati mari

 3/4 cana de smantana cu continut redus de grasime

 1/4 cana de Frunze de marar proaspete

 1/2 lingurita de sare (optional)

 1/8 lingurita de piper alb (optional)

 1.1/2 de supa de pui sau de legume

 Marar proaspat (optional)

 

Instructiuni

1. Se proceseaza casttravetele cu un robot de bucatarie, pana cand este tocat marunt. Se adaugă smântâna, 1/4 cană mărar, sare și piper alb; se proceseaza până când este s-a omogenizat.

2. Se transfera amestecul într-un bol mare; se adauga supa si se amesteca. Se acoperiți și se răceste in frigider cel puțin 2 ore sau până la 24 de ore. Se distribuie in boluri pentru supa; se ornează cu fire proaspete de mărar.

 

Sfaturi

Pentru versione vegetariana: Se inlocuieste smantana cu smantana vegetariana. Se foloseste doar supa de legume.

ENGLISH TRANSLATION

Chilled Cucumber Soup

Who says soup has to be hot? This light and creamy low-carb cucumber soup recipe is perfect for relaxing on a warm summer evening. And what's more, you need only a handful of ingredients to whip up this refreshing dish!


Preparation Time: 7 mins / Total Time: 7 mins + 2 hours chilling / Serving 4 (3/4 cup, as a light meal)

Ingredients

 1 large cucumber, peeled and coarsely chopped

 3/4 cup reduced-fat sour cream

 1/4 cup packed fresh dill

 1/2 teaspoon salt (optional)

 1/8 teaspoon white pepper (optional)

 1 1/2 cups fat-free reduced-sodium chicken or vegetable broth

 Sprigs fresh dill (optional)

Directions

1. Place cucumber in food processor; process until finely chopped. Add sour cream, 1/4 cup dill, salt, and white pepper, if desired; process until fairly smooth.

2. Transfer mixture to large bowl; stir in broth. Cover and chill at least 2 hours or up to 24 hours. Ladle into shallow bowls; garnish with dill sprigs.

Nutrition Facts

PER SERVE: 67 kcal, protein 3g, total fat 4g (sat. fat 2g), carbs 6g, fibre 1 g, sodium 236mg

• Exchanges per serving: 1 Fat, 1 Vegetable.

COOK’S TIP

Vegan Variation: Substitute dairy-free sour cream for regular. Use only vegetable broth.

No comments:

Post a Comment