Refer to English translation for non-Romanian speakers.
Cine spune că supa trebuie să fie fierbinte? Această rețetă de supa crema de castraveti, ușor de preparat, si cu un conținut scăzut de carbohidrați este perfectă pentru relaxare într-o seară caldă de vară.
Preparare: 7 minute / Timp total: 7 minute + 2 ora racire in frigider / Portii:
4 (3/4 de cana, ca un fel de baza light)
Nutritie
PE PORTIE: 67 kcal,
3 g proteine, 4 g grasimi (2 grasimi saturate), 6 g carbohidrati, 1 g fibre, 236
mg sodiu.
Ingrediente
1 castravete
mare, curatat de coaja si taiat in bucati mari
3/4 cana de smantana cu continut redus de
grasime
1/4 cana de Frunze de marar proaspete
1/2 lingurita de sare (optional)
1/8 lingurita de piper alb (optional)
1.1/2 de supa de pui sau de legume
Marar proaspat (optional)
Instructiuni
1. Se proceseaza casttravetele cu un robot de bucatarie,
pana cand este tocat marunt. Se adaugă smântâna, 1/4 cană mărar, sare și piper
alb; se proceseaza până când este s-a omogenizat.
2. Se transfera amestecul într-un bol mare; se adauga supa
si se amesteca. Se acoperiți și se răceste in frigider cel puțin 2 ore sau până
la 24 de ore. Se distribuie in boluri pentru supa; se ornează cu fire proaspete
de mărar.
Sfaturi
Pentru versione
vegetariana: Se inlocuieste smantana cu smantana vegetariana. Se foloseste doar
supa de legume.
ENGLISH TRANSLATION
Chilled Cucumber Soup
Who says soup has to be hot? This light and creamy low-carb cucumber soup recipe is perfect for relaxing on a warm summer evening. And what's more, you need only a handful of ingredients to whip up this refreshing dish!
Preparation Time: 7 mins / Total
Time: 7 mins + 2 hours chilling / Serving 4 (3/4 cup, as a light meal)
Ingredients
1 large
cucumber, peeled and coarsely chopped
3/4 cup reduced-fat sour cream
1/4 cup packed fresh dill
1/2 teaspoon salt (optional)
1/8 teaspoon white pepper (optional)
1 1/2 cups fat-free reduced-sodium chicken or
vegetable broth
Sprigs fresh dill (optional)
Directions
2. Transfer mixture
to large bowl; stir in broth. Cover and chill at least 2 hours or up to 24
hours. Ladle into shallow bowls; garnish with dill sprigs.
Nutrition
Facts
PER SERVE: 67 kcal, protein 3g, total fat 4g (sat. fat 2g),
carbs 6g, fibre 1 g, sodium 236mg
• Exchanges per serving: 1 Fat, 1 Vegetable.
COOK’S TIP
Vegan Variation:
Substitute dairy-free sour cream for regular. Use only vegetable broth.
No comments:
Post a Comment