Spirulina este o alga albastru-verzuie ce creste atât în apă dulce, cât și în apă sărată și adesea considerată a fi un superaliment datorită conținutului său nutrițional ridicat. Per gram, conține mai multe proteine decât carnea de vită, puiul sau soia, cee ace o face o sursa excelente de proteine pentru vegetariemi si vegani. Ca orice aliment, aduce beneficii dar poate avea si contraindicatii. Puteti afla despre ele din urmatorul link. Spirulina : Beneficii, Proprietăți și Contraindicații
Preparare: 5 minute / Timp total:
5 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 80 kcal, 2 g proteine, 3 g grasimi (5 1 grasimi
saturate), 7 g carbohidrati, 4 g fibre, 49 mg sodiu.
Ingrediente
1/2 de avocado, curatat de coaja
si sambure
1 lingurita de pulbere de spirulina (Spirulina pulbere ecologica, 250 g, Obio)
50 g frunze tinere de spanac
1/4 castravete, tocat grosier
Coaja rasa si sucul de la 1 lime
o mana de frunze de menta, plus (optional) o crenguta pentru ornat
80 ml (1/3 cana) suc de mere neindulcit, rece (La Rosa dei Gusti ECO Suc de mere)
80 ml (1/3 cana) apa rece
1 lingurita de miere de albine
Instructiuni
1. Se pune
avocado impreuna cu spirulina, spanac, castravete, sucul si coaja rase de lime,
menta, suc de mere, apa si miere intr-un blender si se proceseaza pana se
obtine o mistura cremoasa si omogena.
2. Se toarna in doua pafare, se orneaza (optional) cu
crengute de menta si se serveste imediat.
No comments:
Post a Comment