Aceasta reteta a pornit de la o salata Caesar, ln care am facut cateva modificari: am inlocuit salata romana cu frunze de kale, pentru un aport de vitamina C (de peste 10 ori). Dressingul Caesar l-am inlocuit cu un dressing “Ranch” la care am adaugat ardei Jalapeño si i-am asortat culoarea cu avocado.
Preparare: 25 minute / Timp total: 25 minute / Portii: 4
Nutritie
PE PORTIE: 429 kcal, 30 g proteone, 23 g grasimi (5 g
grasimi saturate), 27 g carbohidrati, 8 g fibre, 407 mg sodiu.
Ingrediente
1 avocado copt
⅓ cana de ranch dressing (vezi
reteta)
2 linguri de jalapeño in otet (Old El Paso Ardei jalapeno feliati)
1 lingura de otet din vin alb
1/4 lingurita de piper negru macinat
8 cani de kale taiate chiffonade (*)
2 cani de friptura de piept de pui, desfacut in fasii (shredded /
pulled) cu ajutorul a doua furculite
1.1/2 cana de chipsuri de tortilla
1 cana de fasole neagra conservata, clatita
1/2 cana de mango taiat in cubulete
1/4 cana de branza Cheddar rasa (sau taiata fasii)
1/4 ceapa rosie tocata grosier (in cubulete)
Felii de lime si fulgi de ardei iute pentru
servit
Ranch Dressing
1/2 cana de smantana 12%
1/4 – 1/2 de cana de iaurt (sau lapte batut), in functie de consistenta
dorita
2 linguri de maioneza
1 lingura de patrunjel proaspat, tocat
1 lingura de frunze de coriandtru sau de marar sau o combinatie a
celor doua, tocate
1 lingura de chices, tocat
1 catel de usturoi, drobit sau tocat
1 - 2 lingurite de suc proaspat de lamiae
1/2 lingurita de sare fina de mare
Piper negru proaspat macinat, dupa gust
Instructiuni
Ranch Dressing
1. Se amesteca intr-un castron smantana cu ¼ de cana de
iaurt, maioneza, ierburile aromate, usturoi, 1 lingurita de suc de lamiae si un
varf de cutit de piper negru.
2. Se gusta si se
adauga iurt, daca este pera gros. Se regleaza asezonarea cu suc de lamaie si piper,
dupa gust.
3. Se lasa sa se
odihneasca 10 minute pentru a se amesteca aromele si se poate servi imediat,
sau pastra in frigider, intr-un recipient etans pana la 7 zile.
Salata de pui
1. Se proceseaza
int-un blender avocado, dressingul, ardeii jalapeño, otetul si piperul macinat,
pana se obtine un amestec uniform si cremos.
2. Se aranjeaza
pe un platou frunzele de kale, pieptul de pui, chipsurile de tortilla, fasolea
neagra, mango, branza si ceapa. Se pun alaturi dressingul cu avocado si felii de
lime. Se presara optional cu fulgi de ardei iute si se serveste.
Sfaturi
Chiffonade – este o taietura ce se aplica frunzelor
(de la cele mai mari – salata, la cele mici – busuioc) si consta in rularea
frunzelor formand un baton si taierea lor foarte fin.
Composed Salad – este un mod de prezentare a unei salate, in care
componentele in loc sa fie amestecate, sunt aranjate intr-un mod artistic pe un
platou sau un fund pentru servire. Poate fi stropita cu dressing sau dressingul
poate fi servit separat.
No comments:
Post a Comment