Refer to English translation for non-Romanian speakers.
Aceasta gustare, aparent modesta, are ca inspiratie un preparat emblematic pentru casa regala britanica. Coronation chicken (sau pe numele lui adevarat Poulet Reine Elizabeth) a fost servit la incoronarea Reginei Elizabeth a II-a, in 1953. Este un fel de mancare din pui servita cu un sos curry indian.
Preparare: 5 minute / Timp pentru gatit: 0 minute / Portii: 2.
Nutritie
PE PORTIE: 143 kcal,
16 g proteine, 2 g grasimi (1 grasimi saturate), 14 g carbohidrati, 1 g fibre, 129
mg sodiu.
Ingrediente
80 g iaurt low-fat
1 lingurita de amestec de condimente pentru curry
1 lingurita de pasta de rosii
2 linguri de stafide
80 g piept de curcan sau de pui, gatit
8 frunze de salata Gem
2 lingurite de seminte de floarea soarelui
Frunze proaspete de coriandru
Instructiuni
1. Se amesteca iaurtul
cu mixul de condimente, pasta de tomate si stafidele. Se incorporeaza pieptul
de curcan sau de pui, dexfacut in fasii sau taiat in cubulete. Se distribuie
amestecul pe frunzele de salata. Se presara cu seminte de floarea soarelui si
cu frunze de coriandru.
ENGLISH TRANSLATION
A 5-minute filler to keep you going until dinner. This
low-fat lettuce cup with a touch of spice is a super simple snack that has all
the flavours of Coronation chicken.
Preparation Time: 5 mins / Cooking Time: 0 mins / Serving 2 (as an afternoon snack)
Ingredients
1 tsp curry powder
1 tsp tomato purée
2 tbsp raisins
80g
cooked skinless turkey or chicken breast meat
8 Little Gem lettuces leaves
2 tsp sunflower seeds
coriander leaves
Directions
Nutrition
Facts
PER SERVE: 599kJ (143 kcal), protein 16g, total fat 2g (sat.
fat 1g), carbs 14g, fibre 1g, sodium 129mg
• Carb exchanges 1 • GI estimate low • Gluten freeoption • Lower carb
No comments:
Post a Comment