Tuesday, 4 July 2023

PATRIOTIC CHEESECAKE CUPS PENTRU ZIUA AMERICII

 Sa aniversam Independence Day cu un desert patriotic, care nu necesita gatire si are un continut scazut de carbohidrati.


Preparare: 25 minute + 2 ore refrigerare / Timp pentru gatit: 0 minute / Portii: 12

Nutritie

PE PORTIE: 139 kcal, 6 g proteine, 8 g grasimi ( 3 grasimi saturate), 12 g carbohidrati, 1 g fibre, 325 mg sodiu

Ingrediente

 3/4 cana de pesmet din bicuiti din faina graham sau faina integrala (app 12 biscuiti)

 1/3 cana plus 2 linguri de inlocuitor de zahar (eu folosesc xilitol – zahar de mesteacan)

 4 linguri de margarina light, topita

 500 g de branza crema light (eu am folosit Philadelphia)

 1/2 cana de smantana light

 1 cana de frisca (eu am folosit frisca spray president)

 1/4 lingurita de extract de migdale

 6 capsuni de marime medie, taiate in fumatati

 1 cana de afine prospete

 

Instructiuni

1. Se tapeteaza o tava pentru pentru briose cu 12 forme (cca 7 cm in diametru)  cu cosulete de hartie. Se pulverizeaza cosuletele cu spray de ulei.

2. Se amesteca intr-un bol de marime medie, pesmetul de biscuit cu doua linguri de zahar si margarina; Se distribuie pesmetul egal in cele 12 forme (cca 1 lingura cu varf) si se preseaza usor pe fundul formelor (doar cat sa se compcteze). Se pune tava in frigider cat timp se prepara umplutura.

3. Se bate cu un mixer electric crema de branza cu smantana si 1/3 de cana de zahar, intr.-un bol de marime medie. Se adauga 1/2 de cana de frisca si extractul de migdale. Dup ace s-a omogenizat, se incorporeaza restul de ½ de cana de frisca, amestecand usor cu o spatula.

4. Se distriuie inplutura de branza peste blaturil de biscuite presat. Se niveleaza. Se orneaza cu cate o jumatate de capsuna si afine. Se raceste in frigider timp de 2 ore, sau pana cand s-a intarit.

No comments:

Post a Comment