Sa aniversam Independence Day cu un desert patriotic, care nu necesita gatire si are un continut scazut de carbohidrati.
Preparare: 25 minute + 2 ore refrigerare / Timp pentru gatit: 0 minute / Portii:
12
Nutritie
PE PORTIE: 139
kcal, 6 g proteine, 8 g grasimi ( 3 grasimi saturate), 12 g carbohidrati, 1 g
fibre, 325 mg sodiu
Ingrediente
3/4 cana de pesmet din bicuiti din faina
graham sau faina integrala (app 12 biscuiti)
1/3 cana plus 2 linguri de inlocuitor
de zahar (eu folosesc xilitol – zahar de mesteacan)
4 linguri de margarina light, topita
500 g de branza crema light (eu am folosit
Philadelphia)
1/2 cana de smantana light
1 cana de frisca (eu am folosit frisca spray president)
1/4 lingurita de extract de migdale
6 capsuni de marime medie, taiate in fumatati
1 cana de afine prospete
Instructiuni
1. Se tapeteaza o
tava pentru pentru briose cu 12 forme (cca 7 cm in diametru) cu cosulete de hartie. Se pulverizeaza cosuletele
cu spray de ulei.
2. Se amesteca intr-un bol de marime medie, pesmetul de biscuit cu doua
linguri de zahar si margarina; Se distribuie pesmetul egal in cele 12 forme
(cca 1 lingura cu varf) si se preseaza usor pe fundul formelor (doar cat sa se
compcteze). Se pune tava in frigider cat timp se prepara umplutura.
3. Se bate cu un mixer electric crema de branza cu smantana si 1/3 de cana
de zahar, intr.-un bol de marime medie. Se adauga 1/2 de cana de frisca si extractul de
migdale. Dup ace s-a omogenizat, se incorporeaza restul de ½ de cana de frisca,
amestecand usor cu o spatula.
4. Se distriuie inplutura de branza peste
blaturil de biscuite presat. Se niveleaza. Se orneaza cu cate o jumatate de capsuna si afine.
Se raceste in frigider timp de 2 ore, sau pana cand s-a intarit.
No comments:
Post a Comment