Wednesday 14 December 2022

BRUSCHETE CU AVOCADO, ROSII SI BRANZA FETA

 BRUSCHETE sau CROSTINI? Am studiat un pic problema ca să vă pot da informații corecte. Ambele feluri desemnează niște gustări calde compuse din felii de pâine prăjită și diverse toppinguri: legume, brânzeturi, fructe, mezeluri, pește, salate etc. Și totuși, ce le diferențiază? Se pare că pâinea este factorul care face diferența! Bruschetele se fac pe felii mai mari de pâine rustică prăjite pe jar sau la grătar în aer liber (bruscare = a prăji la cărbuni) pe când crostini sunt mici (cât de o îmbucătură) și se montează pe felii de baghetă. Cele mai notorii sunt bruschetele cu roșii, usturoi și busuioc, cu sau fără mozzarella.

 Acum că ne-am lămurit cu privire la acest aspect putem trece la treabă.


Preparare: 20 minute (+30 minute asteptare)  / Timp pentru gatit: 5 minute / Portii: 4

Nutritie

PE PORTIE: 181 kcal, 6 g proteine, 9 g grasimi (3 g grasimi saturate), 16 g carbohidrati, 4 g fibre, 281 mg sodiu

Ingrediente

 2 rosii, curatate de seminte, tocate marunt

 2 cepe verzi, curtate si tocate marunt

 1 lingura de frunze de menta tocate

 1 lingurita de ulei de masline extravirgin

 1 ½ lingura de suc de lamiae proaspat stors

 piper negru proaspat macinat

 1 avocado mic, pulpa de la

 4 x 30 g felii de paine rustica

 spray de ulei de masline

 1 catel de usturoi, taiat in junatati

 50 g branza feta, sfaramata

Instructiuni

1. Se amesteca intr-un bol rosiile, ceapa, menta, uleiul si 2 lingurite de suc de lamaie. Se asezoneaza cu piper. Se lasa deoparte timp de 30 de minute pentru a se combina aromele.

2. Se zdrobeste pulpa de avocado cu o furculita intr-un castron mic si se amesteca cu sucul de lamaie ramas (1 lingura). Se condimenteaza cu piper.

3. Se incinge un gratar cu carbuni la temperatura mediu-mare (sau cuptorul daca nu aveti chef de gratareala). Se pulverizeaza painea cu spray de ulei, pe o singura parte. Se aseaza painea pe gratar (sau in cuptor) si se gateste timp de 2-3 minute pe fiacare parte, sau pana cand incepe as se rumeneasca. Se freaca partea stropita su ulei cu usturoi taiat.

4. Se intinde pasta de avocado pe suprafata unsa cu usturoi a feliilor de painie. Se acopera cu amestecul de posii si se presara cu branza feta maruntita. Se serveste imediat.


No comments:

Post a Comment