BRUSCHETE sau CROSTINI? Am studiat un pic problema ca să vă pot da informații corecte. Ambele feluri desemnează niște gustări calde compuse din felii de pâine prăjită și diverse toppinguri: legume, brânzeturi, fructe, mezeluri, pește, salate etc. Și totuși, ce le diferențiază? Se pare că pâinea este factorul care face diferența! Bruschetele se fac pe felii mai mari de pâine rustică prăjite pe jar sau la grătar în aer liber (bruscare = a prăji la cărbuni) pe când crostini sunt mici (cât de o îmbucătură) și se montează pe felii de baghetă. Cele mai notorii sunt bruschetele cu roșii, usturoi și busuioc, cu sau fără mozzarella.
Preparare: 20 minute (+30 minute asteptare) / Timp pentru gatit: 5 minute / Portii: 4
Nutritie
PE PORTIE: 181 kcal, 6 g proteine, 9 g grasimi (3 g grasimi
saturate), 16 g carbohidrati, 4 g fibre, 281 mg sodiu
Ingrediente
2 rosii, curatate
de seminte, tocate marunt
2 cepe verzi, curtate si tocate
marunt
1 lingura de
frunze de menta tocate
1 lingurita de ulei de masline extravirgin
1 ½ lingura de suc de lamiae proaspat stors
piper negru proaspat macinat
1 avocado mic, pulpa de la
4 x 30 g felii de paine rustica
spray de ulei de masline
1 catel de usturoi, taiat in junatati
50 g branza feta, sfaramata
No comments:
Post a Comment