Fără îndoială, cartofii sunt unul din cele mai consumate alimente la nivel mondial. Asa ca nu putam face nota discordante. Atât ne ferim de tuberculii ăștia plini de amidon! Ba că îngrașă, ba că n-au cine știe ce valoare nutritivă! Mulți zic că nici vitamine nu prea au (deși conțin, totuși, ceva vitamina B6). Adevărul este, totuși, dom’le, că sunt buni!
Preparare: 20 minute / Timp pentru
gatit: 45 minute / Portii: 4 (ca garnitura)
Nutritie
PE PORTIE: 172
kcal, 5 g proteine, 7 g grasimi (2 g grasimi saturate), 21 g carbohidrati, 4 g
fibre, 20 mg sodiu
Ingrediente
400 g cartofi (ideal ar fi din
soiurile Carisma sau Nicola, care au un indce glicemic redus), curatati de
coaja si taiati in bucati mai mari de cca 3-4 cm
400 g de cartof dulce, curatat
de coaja si taiat in bucati de cca 3-4 cm
1 lingura de ulei de masline
extravirgin
⅓ cana de Frunze de salvie, taiate in
jumatate pe lungime
4 catei de usturoi, feliati sumtire
½ ardei iute rosu, mare, despicat pe lungime,
curatat de seminte si feliat foarte subtire.
Instructiuni
1. Gatiț cartofii in abur timp de 2 minute. Se adauga cartofii dulci si se
continua sa se gateasca timp de 12 minute, sau pana cant incep sa se inmoaie.
2. Preîncălziți cuptorul la 220°C (cu venyilare fortata). Tapetați o tavă
mare cu hârtie de copt. Aranjați cartofii in tava într-un singur strat, stropiți-i
cu ulei și amestecați ușor pentru a se acoperi uniform cu ulei.
3. Se pune tava in cuptorul preincalzit si se gatesc timp de 25 de minute.
Se adauga salvia, usturoiul si chlli si se amesteca pentru a se combina. Se
gatesc inca 5 minute, sau pana cand s-au rumenit. Se scot din cuptor, se transfera
pe un bol pentru servit si se duc la masa.
No comments:
Post a Comment