O tarta care desi pare a veni din bucataria unui restaurant de lux, poate fi preparata doar in 25 de minute. Cu 394 kcal pe potie, este potrivita pentru o cina tarzie.
Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 15 minute / Portii: 1
Nutritie
PE PORTIE: 394 kcal, 8 g proteine, 18.2 g grasimi (5.5 g
grasimi saturate), 45 g carbohidrati, 9 g fibre, 507 mg sodiu
Ingrediente
¼ foaie de
aluat pentru foietaj
1 lingurita de pesto de busuioc (pesto
verde)
1 mar, taiat in sferturi, si apoi
feliat subtire
spray de uley de masline pentru gatit
suc de lamiae prospat stors
10 g branza de capra
5 g miez de nuca, tocat grosier
1 lingura de frunze de patrunjel tocate
60 g sfecla rosie coapta, feliata subtire
1 tulpina te tellina, feliata pe diagonala
25 g frunze proaspete de spanac baby
crema de otet balsamic pentru servire
(optional)
Instructiuni
1. Preîncălziți cuptorul la
200°C (cu ventilatie). Tapetați o tavă mică cu hârtie de copt. Asezati aluatul pe tava pregătită și trasati cu
coada unei linguri un contur la aproximativ 0.5 cm distanta de marginile tavii.
2. Intindeti pesto peste zona
centrala foii de aluat. Asezati deasupra
jumatate din feliile de mar, suprapunandu-le usor. Pulverizati cu spray de ulei. Asezati restul de
felii de mar intr-un cistron si stropiti-le cu suc de lamaie.
3. Coaceți tarta timp de 10 minute. Se sfărâmă
brânza de capră si se presara deasupra mărului impreuna cu miezul de nuca. Se pune tava inapoi in cuptor si se coace
inca 2-3 minute sau până când aluatul se rumeneste.
4. Se aseaza tarta pe o farfurie si
se presara cu Frunze de patrunjel. Se adauga sfecla, tellina si frunsele
de spanac peste feliile de mar din castron si se amesteca. Se aseaza salata linga tarta si se stropeste
optional cu crema de otet balsamic.
No comments:
Post a Comment