Friday 30 December 2022

TARTA CU BRANZA DE CAPRA, MERE, NUCA SI PATRUNJEL

 O tarta care desi pare a veni din bucataria unui restaurant de lux, poate fi preparata doar in 25 de minute. Cu 394 kcal pe potie, este potrivita pentru o cina tarzie.


Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 15 minute / Portii: 1


Nutritie

PE PORTIE: 394 kcal, 8 g proteine, 18.2 g grasimi (5.5 g grasimi saturate), 45 g carbohidrati, 9 g fibre, 507 mg sodiu

Ingrediente

 ¼ foaie de aluat pentru foietaj

 1 lingurita de pesto de busuioc (pesto verde)

 1 mar, taiat in sferturi, si apoi feliat subtire

 spray de uley de masline pentru gatit

 suc de lamiae prospat stors

 10 g branza de capra

 5 g miez de nuca, tocat grosier

 1 lingura de frunze de patrunjel tocate

 60 g sfecla rosie coapta, feliata subtire

 1 tulpina te tellina, feliata pe diagonala

 25 g frunze proaspete de spanac baby

 crema de otet balsamic pentru servire (optional)

Instructiuni

1. Preîncălziți cuptorul la 200°C (cu ventilatie). Tapetați o tavă mică cu hârtie de copt. Asezati aluatul pe tava pregătită și trasati cu coada unei linguri un contur la aproximativ 0.5 cm distanta de marginile tavii.

2. Intindeti pesto peste zona centrala foii de aluat. Asezati deasupra jumatate din feliile de mar, suprapunandu-le usor. Pulverizati cu spray de ulei. Asezati restul de felii de mar intr-un cistron si stropiti-le cu suc de lamaie.

3. Coaceți tarta timp de 10 minute. Se sfărâmă brânza de capră si se presara deasupra mărului impreuna cu miezul de nuca. Se pune tava inapoi in cuptor si se coace inca 2-3 minute sau până când aluatul se rumeneste.

4.  Se aseaza tarta pe o farfurie si se presara cu Frunze de patrunjel. Se adauga sfecla, tellina si frunsele de spanac peste feliile de mar din castron si se amesteca. Se aseaza salata linga tarta si se stropeste optional cu crema de otet balsamic.


No comments:

Post a Comment