Pieptul de curcan, ca și cel de pui, de fapt, dar parcă mai ales cel de curcan, sunt bucăți de carne foarte slabă și din cauza asta foarte apreciate din punct de vedere nutrițional. Problema e că din punctul de vedere al gustului nu se ridică la aceeași valoare, sunt fade și destul de seci. Fibrele de carne, lipsite de grăsimea care le-ar aduce un pic de frăgezime în timpul gătirii, devin uscate și destul de neapetisante atunci când sunt expuse la temperaturi înalte. In aceasta reteta il voi ajuta sa iasa din anonimat cu un sos de cirese (de la raionul de congelate) si porto.
Preparare: 15 minute / Timp pentru
gatit: 35 minute / Portii: 4 (ca fel de baza)
Nutritie
PE PORTIE: 256
kcal, 34 g proteine, 6 g grasimi (2 g grasimi saturate), 12 g carbohidrati, 2 g
fibre, 364 mg sodiu
Ingrediente
1 lingurita de ulei de masline
extravirgin
4 x 150 g felii de piept de
curcan, aplatizata (cu fundul unei tigai) cat sa aiba o grosime uniforma
½ ceapa
rosie, toccata marunt
250 g cirese fara simburi, tocate marunt (de la raionul de congelate)
coaja rasa de la o jumatate de portocala
sucul proaspat stors de la 1 portocala
3cm ghimbir, curatat sir as fin
2 Linguri de vin porto
Instructiuni
1. Pentru a face sosul de cireșe și porto,
încălziți uleiul la foc mediu-mic, într-o cratiță de marime medie. Adăugați
ceapa și gătiți, amestecând din când în când, timp de 5-6 minute sau până când
ceapa se înmoaie. Adăugați cireșele, sucul si coaja de portocale, ghimbirul și vinul
porto. Acoperiți și aduceți la temperatura de fierbere. Se fierbe, acoperit, la
foc mediu-mic, timp de 10 minute. Scoateți capacul și măriți focul la mediu. Se
fierbe la foc mic, neacoperit, încă 15 minute, sau până când amestecul se
îngroașă.
2. Între timp, încălziți uleiul într-o tigaie
mare antiaderentă la foc mediu-mare. Adăugați fileurile de piept de curcan și gătiți timp de 3 minute pe o
parte. Întoarceți și gătiți timp de 2 minute sau până când curcanul este gătit.
3. Serviți friptura de curcan acoperita cu
sos.
No comments:
Post a Comment