Friday, 23 December 2022

MOUSSE DE CIOCOLATA

 Dulce, aromat, cremos si fin acest desert care se topeste in gura este una din minunile buctariei franceze.


Preparare: 20 minute + 4 ore racire / Gatit: 10 minute / Portii: 4

Nutritie

PE PORTIE: 175 kcal, 8 g proteine, 2 g grasimi (1 g grasimi saturate), 26 g carbohidrati, 2 g fibre, 114 mg sodiu

Ingrediente

 2 linguri pudra de cacao

 2 linguri zahar fin

 2 linguri “Praf pentru desert cu gust de vanile” de la Dr. Oetker

 250 ml lapte degresat

 2 linguri de apa clocotita

 2 lingurite de gelatina

130 g iaurt de vanile low-fat

2 oua (albusul de la), la temperatura camerei

10 g ciocolata cu lapte sau amaruie (dark), pentru ornat.

3 capsuni proaspete, taiate in sferturi. Pentru ornat

Instructiuni

1. Puneți pudra decacao, zahărul și Praful de la Dr. Oetker într-o cratiță mică. Se adauga si se incorporeaza treptat laptele. Gatiti, amestecand, la foc mediu pana cand amestecul se ingroasa si incepe sa  fiearba. Amestecati continuu, pentru a nu se forma cocoloase. Dați deoparte, si amestecati din cand in cand pentru a nu se inchega la suprafata.

2. Puneti apa clocotita intr-un castron mic termorezistent si presarati gelatina. Se amestecă bine până când gelatina este aproape dizolvată. Puneti la cuptorul cu microunde pe putere maxima/100% timp de 20 de secunde. Se amestecă bine până se dizolvă gelatina.

3. Se incorporeaza gelatina în amestecul de ciocolată. Se amestecă 1/2 cană de iaurt. Se lasa deoparte 10 minute.

4. Intre timp se bat albusurile spuma cu un mixer electric, pana cand se intaresc . Adăugați o lingură în amestecul de ciocolată și amestecați cu grija, astfel incat aerul incorporate in albus sa nu se piarda. Continuati sa adaugati cate o lingura de albus si sa amestecati usor, pana cand s-a incorporate tot albusul. Se distribuie mousse-ul in patru recipiente in care va fi servit si se pune la frigider pentru 4 ore, sau pana cand s-a intarit.

5. Pentru servire, se pune peste fiecare mousse cate o lingura de iaurt si se orneaza cu sferturi de capsune si aschii de ciocolata.

No comments:

Post a Comment