Dulce, aromat, cremos si fin acest desert care se topeste in gura este una din minunile buctariei franceze.
Preparare: 20
minute + 4 ore racire / Gatit: 10 minute / Portii: 4
Nutritie
PE PORTIE: 175
kcal, 8 g proteine, 2 g grasimi (1 g grasimi saturate), 26 g carbohidrati, 2 g
fibre, 114 mg sodiu
Ingrediente
2 linguri pudra de cacao
2 linguri zahar fin
2 linguri “Praf pentru desert cu
gust de vanile” de la Dr. Oetker
250 ml lapte degresat
2 linguri de apa clocotita
2 lingurite de gelatina
130 g
iaurt de vanile low-fat
2 oua (albusul de la), la temperatura
camerei
10 g ciocolata cu lapte sau amaruie (dark),
pentru ornat.
3 capsuni proaspete, taiate in sferturi. Pentru
ornat
Instructiuni
1. Puneți pudra decacao, zahărul
și Praful de la Dr. Oetker într-o cratiță mică. Se adauga si se incorporeaza treptat laptele. Gatiti, amestecand, la foc
mediu pana cand amestecul se ingroasa si incepe sa fiearba. Amestecati continuu, pentru a nu se
forma cocoloase. Dați deoparte, si amestecati din cand in cand pentru a nu se
inchega la suprafata.
2. Puneti apa clocotita intr-un castron mic termorezistent si presarati
gelatina. Se amestecă bine până când gelatina este aproape dizolvată. Puneti la
cuptorul cu microunde pe putere maxima/100% timp de 20 de secunde. Se amestecă
bine până se dizolvă gelatina.
3. Se incorporeaza gelatina în amestecul de
ciocolată. Se amestecă 1/2 cană de iaurt. Se lasa deoparte 10 minute.
4. Intre timp se bat albusurile
spuma cu un mixer electric, pana cand se intaresc . Adăugați o lingură în
amestecul de ciocolată și amestecați cu grija, astfel incat aerul incorporate in
albus sa nu se piarda. Continuati sa adaugati cate o lingura de albus si sa
amestecati usor, pana cand s-a incorporate tot albusul. Se distribuie mousse-ul
in patru recipiente in care va fi servit si se pune la frigider pentru 4 ore,
sau pana cand s-a intarit.
5. Pentru servire, se pune peste fiecare mousse cate o lingura de iaurt si
se orneaza cu sferturi de capsune si aschii de ciocolata.
No comments:
Post a Comment