Friday 16 December 2022

BROCCOLINI, SPARANGHEL SI PESMET DE PARMESAN CU USTUROI

 Broccolini este o legumă care are aspect similar cu broccoli prin faptul că este alcătuit dintr-o tulpină verde acoperită cu florete. Tulpina de broccoli poate fi foarte groasă și dură, însă tulpina de broccolini este subțire și delicată, iar în loc de florete dens ambalate broccolini are coroane mai fragile. Broccolini are o aromă ușoară, oarecum dulce, distinctă și textura mai mult ca sparanghel decât broccoli tradiționali. Leguma pare a fi un super aliment deoarece este bogată în vitamina C, oferind 100% din necesarul zilnic și conține calciu, vitaminele A și E, potasiu, folați și fier. Asta cu numai 35 de calorii pe porție.

(https://agrointel.ro/203541/plantatie-broccolini-in-romania/#:~:text=Broccolini%20este%20o%20legum%C4%83%20care,broccolini%20are%20coroane%20mai%20fragile.)



Preparare: 15 minute  / Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 4 (ca garnitura)

Nutritie

PE PORTIE: 74 kcal, 6 g proteine, 2 g grasimi (1 g grasimi saturate), 6 g carbohidrati, 4 g fibre, 113 mg sodiu

Ingrediente

 2 legaturi de broccolini, capetele tulpinilor indepartate

 2 legaturi de sparanghel, capetele lemnoase indepartate

 sucul proaspat stors de la o lamaie.

 Pentru pesmetul de parmesan si usturoi

  30 g paine rustica procesata in pesmet

 1 catel mare de usturoi, zdrobit

 2 linguri de Parmezan ras fin

 2 lingurite de Frunze de patrunjel tocate.

Instructiuni

1. Pentru a prepara pesmetul de parmesan si usturoi, preîncălziți cuptorul la 180°C (cu ventilare fortata). Tapetați o tavă mică pentru copt cu hârtie de copt. Combinați pesmetul, usturoiul și parmezanul într-un castron mic. Întindeți amestecul de parmezan peste tava tapetată. Coaceți 5-8 minute, amestecând o dată, până când amestecul incep sa se rumeneasca. Transferați într-un bol pentru a se răci. Odată ce se răcește, incorporati pătrunjelul.

2. Între timp, opariti broccolini și sparanghelul la abur timp de 2 minute sau până când legumele incep sa se inmoaie putin, dar raman crocante.

3. Se aseaza legumele pe un platou, se stropesc cu suc de lamaie proaspat stors si se presara cu pesmetul de parmesan. Se servesc imediat.


No comments:

Post a Comment