Termenul „quiche” provine din germanul „Kuchen” (prăjitură, coptură). El desemnează o gamă largă de tarte sărate cu diferite umpluturi: cu smântână, afumătură, ceapă, brânzeturi locale etc. Crusta unei quiche („la quiche” este de genul feminin) poate fi atât un aluat fraged cu unt (pâte brisée) cât și unul foietat sau chiar dospit. În general umplutura unei quiche este generoasă, în strat gros.
Preparare: 25 minute / Timp pentru
gatit: 25 minute / Portii: 4 - 12 mini quiche, cate 3 pe portie (ca aperitiv)
Nutritie
PE PORTIE: 182 kcal, 11 g proteine, 5 g grasimi (2 g grasimi
saturate), 22 g carbohidrati, 2 g fibre, 285 mg sodiu
Ingrediente
spray de ulei de masline
6 felii de miez
paine alba (30 grame fiecare)
60 g fileu de somon afumat, tocat marunt
2 cepe verzi, curatate si foliate subtire
1 lingura de marar tocat, plus suplimentar pentru servire.
Piper negru proaspat macinat
50 g branza Ricotta
1 ou mare (cca 60 g)
60 ml (1/4 cana) lapte dulce degresat
½ lingurita de mustar Dijon
Instructiuni
1. Se preincalzeste cuptorul la 180°C (cu ventilatie). Se pulverizeaza o
forma pentru briose mici (cu cupa de cca 30 ml) cu spray de ulei de masline.
2. Folosind un sucitor, se intinde fiecare felie de pâine până se subțiza. Folosind un o forma rotunda pentru taiere, de cca 6,5 cm, se taie 2 rondele din fiecare felie de pâine. (din pâinea rămasă se poate face pesmet și se pastreaza in congelator). Se mai aplatizeaza cu cu sucitorul fiecare rondela dupa care se aseaza in cupele pentru briose. Se apasa spre pereti si spre fundul formelor. Se coc timp de 4 minute. Se scot din cuptor si se lasa deoprate.
3. Se amesteca somonul, ceapa verde,
mararul și piperul într-un castron mic. Se imparte ricotta uniform între cochilile
din pâine și se preseaza usor spre bază. Se acopera cu amestecul de somon. Se
bate oul, laptele și muștarul și se toarna cate putin peste fiecare din cele 12
cochilii. Se coace timp de 15-20 de minute sau pana cand s-au facut si incep sa se
rumeneasca. Se serveșc calde, ornate cu crenguțe de mărar.
No comments:
Post a Comment