Pavlova este mai mult decat un tort. E un desert care pare în întregime alcătuit din spumă, ușor ca pana și întotdeauna asortat cu fructe proaspete.
Preparare: 25
minute + 2 ore racire / Gatit: 1ora si 30 minute / Portt: 4
Nutritie
PE PORTIE: 189 kcal, 8 g proteine, 5 g grasimi (1 g grasimi
saturate), 28 g carbohidrati, 2 g fibre, 69 mg sodiu
Ingrediente
albusul de la 2 oua, la temperature camerei
un paf de crema de tartar (bitartrat
de potasiu)
5 linguri de zahar fin
1 lingurita de amidon de porumb
½ lingurita “mixed spice” (See Note)
1 lingura de faina de alune de padure (se
proceseaza cateva alune intr.-o rasnita de cafea)
125 g amestec de fructe de padure
1 lingura
de alune de padure prajite si tocate
150 g ricotta
light
1 lingura de zahar pudra, dat prin
sita
½ lingurita goaja de portocale, rasa
fin
¼ lingurit extract de vanilie
Instructiuni
1. Preîncălziți cuptorul la 120°C (ventilat).
Tapetați o tavă mare cu
hârtie de copt cu partea lucioasa in sus.
2. Se bat albusurile impreuna cu crema tartar cu un mixer electric, pana se
intaresc si cresc in volum. Se adauca saharul treptat, cate o lingura odata, in
timp ce se bate in continuare cu mixerul la viteza mare. Se continua sa se bata
pana cand zaharul s-a dizolvat complet si nu se mai simte deloc atubci can frecam
o cantitate mica de spuma intre degetul mare si aratator.Se adauga anidomul,
amestecul de condimente si faina de alune continuand mixarea inca 10 – 20 de
secunde,. Trebuie sa se obtina o bezea ferma si lucioasa.
3. Se pune bezeaua in tava, distribuita in patru movilite. Se modeleaza
fiecare movilita sub forma unui disc cu diametrul de cca 9 cm. Se introduce in
cuptorul incins la 120°C. Se reduce temperatura la 100°C (ventilat) si se coace
timp te 1ora si 30 minute. Se opreste cuptorul si se pune o lingura de lemn in
usa cuptorului pentru a o mentine intredeschisa. Se lasa sa se raceasca cu
cuptorul timp de 2 ore.
4. Intre timp se prepara crema de ricota. Se
amesteca intr-un bol ricotta cu zaharul pudra, coaja de portocala si esenta de
vanilie.
5. Inainte de servire, se intinde crema de ricota
peste blaturile de bezea (daca facem aceasat operatie mai devreme, bezeaua se
va inmuia de la apa din crema). Se aseaza deasupra fructele de padure.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Note:
Mixed
Spice este un amestec britanic de condimente ce contine printre altele scortisoara,
nucsoara, ghimbir. Daca nu dati de el in supermarket, il puteti prepara acasa amestecand
urmatoarele ingrediente:
-
1
lingura enibahar macinat
-
1
lingura scortisoara macinata
-
1
lingura nucsoara macinata
-
2 lingurite
mace (daca nu gasiti, inlocuiti cu 1 lingurita de nucsoara si cate o jumatate
de lingurita de scortisoara si ghimbir)
-
1
lingurita de de cuisoare macinate
-
1
lingurita de ghimbir macinat
Mace se gaseste
si el online:
https://topingrediente.com/trs-mace-javentry-invelis-uscat-nucsoara-50-grame/
Crema de tartar (bitartrat de potasiu) se poate gasi online
https://topingrediente.com/crema-tartar-punga-1-0-kg/
No comments:
Post a Comment